Rămâi conectat

Sport

Liderul Industria Galda a schimbat liniile între buturi | Nigerianul Best Tegbo, revenire în “galben-albastru”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos, liderul Ligii 4 din Alba, cu 8 puncte avans la mijlocul stagiunii, a reluat pregătirile, până în prezent fiind înregistrate 3 achiziții.

Din varii motive, portarii Marius Iancău și Vlad Răducanu au renunțat la colaborarea cu prima clasată, astfel că gruparea găldeană a adus doi tineri goakeeperi în această iarnă: Sergiu Bistrae (născut în 2003, din Câmpeni, fost la Performanța Ighiu, ce aparține de CSU Alba Iulia) și David Maier (din 2005, originar din Aiud, ultima dată la Inter Unirea, curtat și de CS Ocna Mureș). De asemenea, linia mediană a fost întărită prin înregimentarea nigerianului Best Tegbo (29 de ani), jucător de profil ofensiv. Acesta, primul “stranier” din istoria “galben-albaștrilor”, a mai jucat la Industria, sub comanda lui Paul Ciucă, în eșalonul terț, 6 luni, în 2020, a mai trecut pe la Unirea Ungheni, CS Ocna Mureș, Inter Stars Sibiu și CSM Lugoj.

La capitolul plecări este trecut și numele aiudeanului Daniel Vlad, care a ajuns în Hunedoara, la Gloria Geoagiu. Au revenit la pregătiri, după probleme medicale, Csegoldi, Ad. Matei și An. David, dar încă nu este restabilit total Samoilă, situație în care se caută și un apărător lateral dreapta, variante fiind Apetri, Juncan (Voința Stremț) sau S. Fulea (Gloria Geoagiu). Găldenii vizează revenirea pe a treia scenă, pe care au părăsit-o în 2021, după 7 ani, în urma barajului cu Pobeda Star Bisnov (Timiș), bugetul echipei de fotbal în anului 2023 fiind de 500.000 de lei (aprobat de autoritățile locale).

Șirul amicalelor debutează sâmbătă, contra Industriei Galda 2, adversari în jocurile de verificare fiind Spicul Daia Română (4 februarie), CS Zlatna (11 februarie), Metalurgistul Cugir (16 sau 17 februarie) și Gloria Geoagiu (25 februarie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea