Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Ne dorim ca Tăriceanu să candideze la președinție. Sunt convins, vom avea câștig de cauză

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba a declarat, vineri, că președinții de organizații județene vor ca Tăriceanu să candideze la alegerile prezidențiale, însă acest aspect nu s-a discutat oficial, el fiind de părere că Iohannis nu mai este interesat.”Merge la schi când partidul care-l susține îi anunță candidatura”, a explicat Ioan Lazăr. 

Întrebat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, dacă Tăriceanu va fi candidatul ALDE, Ioan Lazăr a răspuns că nu s-a discutat până acum în nicio ședință de birou acest aspect, însă liderii din partid îl susțin.

”Eu vreau să vă spun că particip la toate ședințele de birou executiv, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu și-a anunțat încă această intenție, nu s-a discutat în nicio ședință despre o eventuală candidatură la președinție. Eu sper ca acest lucru să se discute cât mai curând. Mi-aș dori nespus de mult ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul dreptei la aceste alegeri, sper să se și întâmple acest lucru și sunt convins că va scoate un scor foarte bun și dreapta va avea un președinte adevărat care să lupte, în primul rând, pentru respectarea legii și pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus Ioan Lazăr.

Întrebat dacă există vreun lider de organizație județeană care să nu fie de acord cu o eventuală candidatură a lui Tăriceanu la președinție, Ioan Lazăr a răspuns că nu crede.

”Nu cred, între noi au fost discuții tot timpul. Deci președinții de filiale, tot timpul discutăm, în pauze, dar v-am spus că discuția nu a fost în birou. Nu s-a discutat și nu a fost nicio propunere. Noi tot discutăm, ne dorim și sunt convins că vom avea câștig de cauză”, a mai spus Lazăr.

Întrebat, de asemenea, ce alți candidați ar putea avea ALDE la prezidențiale, Ioan Lazăr a răspuns că în prezent este ”un singur nume”.  

”Deja a și avut propuneri. Doi colegi în conferințele județene au anunțat că și-ar dori ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să candideze și să câștige președinția României. Și eu mi-aș dori”, a mai afirmat liderul ALDE Alba.  

Ioan Lazăr a adăugat că are colegi în Alba care îi spun că Tăriceanu are mari șanse să câștige alegerile dacă va candida, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp pe scena politică.

”Stă foarte bine în sondaje. Suntem pe un trend ascendent, vedem că domnul președinte Iohannis a lăsat-o mai moale, dânsul merge la schi când partidul care-l susține îi anunță candidatura. Nu știu, eu cred că dânsul nu mai e interesat sau o fi varianta cu o președinție la Bruxelles, nu cunosc. Din ceea ce văd eu Iohannis nu mai e interesat de o candidatură la președinția României. Aceasta e părerea mea și a colegilor mei din Alba”, a conchis Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea