Rămâi conectat

Actualitate

Liderii sindicatelor educaționale își asigură membrii că Guvernul va rezolva inechitățile salariale: Ce spune președintele FSE

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Liderii sindicatelor educaționale își asigură membrii că Guvernul va rezolva inechitățile salariale: Ce spune președintele FSE

După întâlnirea cu premierul Ciolacu și mai mulți miniștri, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, a afirmat că Guvernul trebuie să analizeze inechitățile salariale și să ia o decizie în acest sens. Sindicatele educaționale sunt hotărâte să se asigure că angajamentele din Ordonanțele de Urgență 57 și 58, referitoare la salarizarea profesorilor și personalului administrativ, vor fi respectate.

Liderii sindicatelor au fost convocați la Palatul Victoria pentru a discuta problema salarizării angajaților din școli. După întâlnire, Marius Nistor și Simion Hăncescu, liderul FSLI, au ieșit cu zâmbetul pe buze și au asigurat jurnaliștii că angajamentele guvernului vor fi onorate.

Inechitățile salariale menționate de sindicate se referă la diferențele semnificative între salariile personalului didactic de conducere din școli, cum ar fi directori și directori adjuncți, și personalul didactic auxiliar de conducere, precum contabili-șefi și secretari-șefi, după majorările salariale obținute de profesori în urma grevei generale din mai-iunie 2023.

Marius Nistor a sugerat că rezolvarea acestor inechități ar putea implica majorări semnificative pentru personalul de conducere din școli. Un director adjunct, spre exemplu, ar putea primi o creștere de 1600 de lei pentru a ajunge la nivelul salariului unui profesor cu grad didactic I, cu o vechime de peste 25 de ani și studii superioare de lungă durată.

Această discuție vine după o serie de întâlniri între sindicatele din învățământ și Guvern, în contextul unei situații de criză în care se află directorii și personalul de conducere din școli, cum ar fi secretarii-șefi și contabilii-șefi, pentru care încă nu s-a prezentat o soluție concretă din partea Ministerului Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători CFR Călători a anunțat joi că se acordă reduceri de 20% în perioada 4 – 18 iulie celor care cumpără Interrail Global Pass sau One Country Pass, abonamente pentru călătorii cu trenul în ţările europene, cu valabilitate începând din 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea