Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitații pentru lucrări de canalizare și modernizare pe mai multe străzi din municipiul Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 40 de milioane de lei

Administrația locală din Alba Iulia pregatește demararea procedurii de achiziției pentru lucrări de canalizare și modernizare pe mai multe străzi din municipiu. În prezent se inițiază procedura pentru achiziția serviciilor de proiectare extindere rețea de canalizare pe străzile Varese, Nazareth Illit și Valea Popii. Lungimea rețelei de canalizare pentru acest tronson este de 1.685 ml. Valoarea lucrărilor de proiectare este de 20.000 lei, iar valoarea estimată pentru execuție 670.000 lei.

Potrivit reprezentanților primăriei, în urma lucrărilor de extindere a rețelelor de utilități în cartierele aparținătoare municipiului se impune îmbunătățirea capacității portante a drumurilor prin modernizarea acestora în: Micești, Bărăbanț, Oarda și Partoș. Suprafața totală a străzilor ce urmează să fie modernizate (inclusiv rigole, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți) este de 70.883 metri. În bugetul pe anul 2013 sunt prevăzute a fi reabilitate următoarele străzi:

*Cartier Micești: Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului. Total 8.245 ml.

*Bărăbanț: Taberei, Aluniș, Poieniței, Câmpeni, Gorunului, Ciocârliei, Șurianu, Ciucașului, Gradinilor, Corniștei, Pescarilor, Streiului, Stejarului, Valea Mică. Total: 54.615 ml.

*Oarda: Trifoiului, Cărăbușului, Bucegi, Gloriei, Lăcrămioarei, Câmpului, Cedrului, Haiducilor, Garoafelor și Duzilor. Total: 5.839,7 ml.

*Partoș: Dacilor, 11 Iunie, Gemenilor, Ana Ipătescu, Glinca și Digului. Total: 2.184 ml.

Valoarea totală estimată de către beneficiar pentru execuția lucrărilor de modernizare a acestor străzi este de 39.680.483 lei. În urma procedurii de achiziție care va demara săptămâna viitoare, va rezulta valoarea reală, prețul estimat fiind, de obicei, sensibil redus (30-40%). Lucrările propuse sunt complexe: lucrări de drumuri, săpături pentru realizarea trotuarelor, amplasarea rigolelor și șanțurilor de scurgere,  ziduri de sprijin etc. Lucrările de proiectare pentru aceste tronsoane au fost executate de către S.C. Birou Proiectare 3G Alba SRL”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Nu există un cartier mai important decât altul. La noi există dorința de a armoniza din acest punct de vedere întregul oraș. A sosit momentul ca după introducerea tuturor rețelelor de utilități să modernizăm și drumurile afectate. Din păcate, procedurile și birocrația depășesc de multe ori dorința de a ne mișca repede. Am convingerea că în acest an cei ce locuiesc pe aceste străzi vor avea confortul dorit și vor avea beneficii reale de pe urma acestor investiții. Dacă nu am fi avut confruntarea inutilă cu corecțiile impuse pe anumite proiecte, am fi avut și o lejeritate financiară mai mare. Dar suntem aici pentru a găsi soluții și nu pentru a ne văita. În Alba Iulia modernizarea orașului continuă”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea