Rămâi conectat

Actualitate

Licitație reluată la preț scăzut pentru Hotelul ”Continental”, deținut de afaceristul albaiulian Dorel Tamaș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA, aparținând omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaș va organiza în luna octombrie o nouă licitație, cu un preț de pornire scăzut cu 5-10%, pentru cel mai valoros bun al societății, Hotelul ”Continental”, din Cluj Napoca, după ce în luna iunie, nu s-a găsit niciun cumpărător interesat.

Preţul solicitat la prima strigare a fost de 6,5 milioane de euro, un preţ mult prea mare pentru a stârni interesul cuiva, cu atât mai mult cu cât clădirea s-a degradat în anii care au trecut de la momentul în care a intrat în proprietatea lui Tamaş şi necesită investiţii semnificative pentru a redeveni funcţională.

Potrivit reprezentantului lichidatorului, cu acordul creditorilor, la licitația din octombrie prețul ar putea coborî sub 6 milioane de euro. Ar exista posibilitatea ca și Primăria Cluj-Napoca să facă o ofertă, însă în acest caz ar trebui să se aștepte soluționarea litigiului cu Eparhia Reformată din Ardeal, care revendică imobilul.

Potrivit consultanților imobiliari, chiar redus cu 10% prețul clădirii rămâne în continuare prea mare, având în vedere că a ieșit din circuitul hotelier iar spațiul s-a degradat. Aceștia estimează că prețul real ar fi undeva în jurul valorii de 4,5 milioane de euro.

Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp  şi este compusă din parter şi trei etaje.

De observat, că deşi lui Tamaş DNA-ul i-a întocmit un dosar de urmărire penală tocmai pentru că ar fi făcut un ante-contract de vânzare-cumpărare a hotelului fără a avea dreptul, lichidatorul organizează în continuare licitații pentru a-l vinde.

Hotelul Continental a fost ridicat la începutul secolului trecut după planurile arhitectului Pakey Lajos. Clădirea, construită în stil eclectic a fost amplasată pe terenul rezultat după demolarea Hotelului Naţional, o clădire cu un singur etaj, în 1894. Hotell New York, cum se numea iniţial actualul Continental, a fost centrul vieţii culturale clujene. La parterul hotelului, a funcţionat, mai bine de o jumătate de secol, cafeneaua New York, un adevărat centru al vieţii culturale şi jurnalistice din oraş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea