Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitație de aproape 26 de milioane de euro la Consiliul Județean Alba pentru concesionarea instalațiilor de gesionare a deșeurilor de la Galda de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a lansat, oficial, procedura de achiziție publică privind delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor construite în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor”. Documentația a fost publicattă pe SEAP în 30 iunie 2017. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului ce urmează a fi încheiat pe o perioadă de 5 ani se ridică la 118.508.765 lei (aproximativ 26 milioane de euro).

Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării și administrării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o stație de sortare, stație de tratare mecano-biologică, depozitul conform și instalațiile aferente fiecăruia și a stațiilor de transfer de la Blaj și Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanțare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmează să fie operate stația de transfer de la Abrud, stațiile de sortare de la Zlatna și Aiud, respectiv stația de transfer și sortare de la Baia de Arieș. De asemenea, procedura de delegare va include și transportul deșeurilor de la aceste stații la CMID Galda de Jos, precum și epurarea și eliminarea levigatului provenit de la depozitele neconforme de deșeuri Alba Iulia și Aiud în stația de epurare construită în incinta CMID.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 august 2017, ora 16.00, achiziția urmând să se desfășoare după procedura licitației deschise. Pot depune oferte operatorii care au un nivel minim al cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2014, 2015, 2016) de cel puțin 10 milioane de lei. De asemenea, fiecare ofertant care se va înscrie la licitație trebuie să facă dovada că a prestat în ultimii trei ani servicii similare în domeniul aferent obiectului contractului de concesiune, cu o valoare cumulata de minim 10 milioane de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, prin servicii similare se înțeleg următoarele: servicii de operare și administrare stație de sortare; operare și administrare stație de transfer; operare și administrare stație de tratare mecano-biologică; administrare depozit de deșeuri; servicii de sortare, tratare mecano-biologică, colectare, transportul și/sau depozitare deșeuri municipale/similare/reziduale.

Oferta câștigătoare va fi desemnată cea de pe primul loc cu punctajul cel mai mare, respectiv cu prețul cel mai mic. Punctajul urmează a fi stabilit după un criteriu și un altgoritm de calcul în care vor conta tarifele propuse pentru transferul, sortarea, tratarea mecano-biologică și depozitarea unei tone de deșeuri, respectiv neutralizarea unui metru cub de levigat.

”Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” este un proiect cu o valoare totală de 60.257.187 de euro, din care cheltuieli eligibile fără TVA – 42.204.680 de euro. Investiţia a fost finanţată din fonduri europene, alocaţii bugetare, fonduri proprii. Inițial, perioada estimată de realizare a investiţiei era stabilită până în 2015, iar apoi a fost amânată succesiv, ultimul termen avansat fiind septembrie 2017. Proiectul a presupus, în afara de Centrul de la Galda de Jos, închiderea gropilor neconforme de la Aiud, Blaj, Abrud, Cîmpeni, Cugir şi Ocna Mureş și Alba Iulia, construirea unei staţii de transfer la Blaj, cu o capacitate de 15.000 de tone pe an și a staţiei de transfer de la Tărtăria cu o capacitate de 33.044 de tone pe an. Investiția cea mai importantă a fost reprezentată de CMID Galda de Jos, care a costat circa 24 milioane de euro.

Groapa de gunoi de la Galda – O adevărată uzină de deşeuri, recent finalizată de către Consiliul Judeţean Alba

În perioada următoare vor fi lansate și procedurile de concesiune pentru desemnarea operatorului sau a operatorilor care vor gestiona activitatea de colectare a deșeurilor din cele patru zone ale județului Alba. Licitațiile vor fi organizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris Alba”, din care fac parte toate unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv Consiliul Județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea