Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Licitația privind atribuirea contractului de deratizări, dezinsecții din Alba Iulia, CONTESTATĂ – Extrase din raportul de expertiză contabilă extrajudiciară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În data de 10.07.2018 s-a desfășurat licitaţia de atribuire a contractului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în Municipiul Alba Iulia, pentru o perioadă de 4 ani. Valoarea estimată a contractului este de 5.112.036,92 lei.

Competitorii au fost S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cea mai mare companie cu acest profil de activitate din ţară, care deţine contracte de prestare servicii DDD cu mai multe primarii din ţară, printre care: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Deva, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Municipiului Bucureşti, pe de o parte, iar pe de altă parte S.C. DD Chim S.R.L. cu sediul în municipiul Deva, care în urmă cu doi ani de zile a pierdut la ea acasă licitaţia de deratizare, dezinsecţie, chiar în competiţie cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

La licitaţia organizată de Primăria Municipiului Alba Iulia, S.C. DD Chim S.R.L. a fost declarată câştigătoare având o valoare totală ofertată mai mică. S.C. CORAL IMPEX S.R.L. susţine însă că DD Chim S.R.L. a indus comisia de evaluare a licitaţiei în eroare, nerespectând normele de utilizare a produselor biocide pe unitatea de suprafaţă şi aduce drept dovadă un RAPORT DE EXPERTIZĂ CONTABILĂ EXTRAJUDUCIARĂ din care vă prezentăm mai jos o serie de extrase.

Raportul scoate în evidenţă mai multe nereguli grave din oferta celor de la DD Chim SRL, nereguli care în mod normal ar fi trebuit să indice oferta acestuia ca fiind neconformă. Două dintre aceste nereguli se referă la cantităţile de material pe care S.C. DD CHIM S.R.L. a declarat că le va folosi pentru activităţile de dezinsecție-combatere căpuşe şi deratizare-combaterea rozătoarelor, cantităţi cu mult mai mici decât precizează însăşi producătorii acestor materiale că trebuie folosite! Spre exemplu DD CHIM SRL precizează în oferta sa că pentru a combate căpuşele din municipiul Alba Iulia pe o suprafaţă de 679.090 mp va folosi 3,23 litri produs insecticid concentrat Deadyna. În realitate însă, conform documentelor emise de producător este necesară o cantitate de 130 ori mai mare!

Normele producătorului spun că Deadyna are eficiență dacă suprafaţa tratată cu 100 ml insecticid concentrat este de 151,5 metri pătraţi. Adică, pentru suprafaţa totală de 679.090 mp, prevăzută la punctul 3.2.1 – Dezinsecţie din Caietul de sarcini, în condiţiile respectării normei de aplicare prevăzute în documentele emise de producător este de 448,24 litri, astfel: (100 ml insecticid Deadyna x 679.090 mp): 151,50 mp = 448,24 litri insecticide Deadyna. Rezultatul este că în loc de insecticid, căpuşele vor fi combătute de cei de la DD Chim SRL mai mult cu….apă!

De asemenea, S.C. CORAL IMPEX S.R.L. susţine că nici numărul staţiilor de intoxicare ofertat de S.C. DD CHIM S.R.L. în cazul serviciului de DERATIZARE nu este suficient. DD CHIM S.R.L. a ofertat de 5 ori mai puţine astfel de dispozitive faţă de cât este în realitate necesar! Adică, la cantitatea de 10 kilograme de produs raticid pe hectar, trebuiau folosite 50 de staţii de intoxicare, fiecare staţie conţinând câte 200 grame produs raticid (cantitate maximă permisă de producător).

Potrivit documentului formular de ofertă al DD CHIM S.R.L., numărul staţiilor de intoxicare din plastic, aferent executării serviciului de deratizare exterioară la obiectivul zone verzi pentru suprafaţa totală de 679.090 mp este de 679 bucăţi. S.C. DD Chim S.R.L. doreşte să folosească doar 10 staţii de intoxicare pe un hectar (de 5 ori mai puţine), înghesuind cumva câte 1 kg de raticid în fiecare staţie, cu toate că producătorul recomandă că pentru 679.090 mp sunt necesare aproximativ 3.396 staţii de intoxicare.

Susţinem că preţul total al ofertei depuse de S.C. DD Chim S.R.L. a fost mai mic pentru că nu a respectat normele de utilizare a produselor insecticide şi raticide! Ori, de folosirea corectă şi suficientă a materialelor insecticide şi raticide, depinde eficiența tratamentelor de deratizare şi dezinsecţie pe care municipalitatea urmează să le achiziţioneze!

Este în joc eficiența unor servicii care vor influenţa starea de sănătate a municipiului Alba Iulia în următorii 4 ani! Să nu uităm de numeroasele cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile sau boala Lyme înregistrate anul acesta în ţara noastră și în judetul Alba, cauzate de muşcăturile de ţânţari şi căpuşe! Dacă nu se respectă normele de utilizare a produselor pe unitatea de suprafaţă, scopul contractului şi anume acela de a proteja sănătatea populaţiei nu poate fi atins, iar municipalitatea aruncă banii cetăţenilor pe fereastră!

P.S. Așa se explică și invazia de insecte de astă vară: acestea au fost exterminate cu… apă goală!

S.C. CORAL IMPEX S.R.L.- director general, Alexandru BADEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea