Rămâi conectat

Cultură Educație

Liceul Teoretic Teiuş: Seminar în proiectul „Forever Green!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cadrul campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, echipa formată din Aura Ciorbea, Paul Cobliş, Tudor Hălălai şi Alina Popa, elevi ai Liceului Teoretic Teiuş, coordonaţi de prof. Adriana Popa, au desfăşurat seminarul de încheiere a proiectului „Forever green!”, derulat timp de două luni pentru protejarea naturii.

La eveniment au fost prezenţi partenerii proiectului: comisarul şef Dănuţ Hălălai – Comisariatul Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu, primarul Mirel Hălălai şi directorul liceului teiuşean, prof. Octavian Rusu. Totodată, au participat cadre didactice, părinţi şi elevi, voluntari în cadrul proiectului. Început în luna septembrie, proiectul „Forever green!” a avut o etapă teoretică şi una practică. În partea teoretică, elevii s-au documentat despre protecţia mediului înconjurător, tipuri de deşeuri, selectarea deşeurilor etc. Latura practică a cuprins personalizarea tricourilor pentru proiect, elaborarea şi aplicarea de chestionare pentru elevi şi adulţi, concursul „Cea mai «verde» clasă”, concursul de creare a logo-ului „Forever green!” şi cel de desene (grafică, acuarele, uleiuri etc.).

De asemenea, s-au desfăşurat campania de curăţenie de toamnă în centrul Teiuşului şi atelierele de lucru la Grădiniţa „Prietenia” şi la Centrul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ana” Teiuş. „Seminarul de încheiere a proiectului s-a dorit a fi o încununare a tuturor activităţilor desfăşurate, o întâlnire de analiză şi discuţii libere cu persoanele implicate direct în proiect. Acest seminar nu a marcat doar sfârşitul unor activităţi, ci şi un nou început, deoarece toţi membrii echipei de proiect s-au angajat să rămână pentru totdeauna «verzi» şi să continue activităţile de protejare a mediului înconjurător şi după înscrierea proiectului în cadrul concursului naţional «Lider european»”, a declarat prof. Adriana Popa, coordonatorul proiectului.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea