Rămâi conectat

Cultură Educație

Liceul Teoretic Teiuş, ambasador în Germania

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cadrul proiectului multilateral Leonardo da Vinci „Cheia spre succes”, o delegaţie a Liceului Teoretic Teiuş, formată din profesorii Octavian Rusu – director, Corina Radu – coordonatorul proiectului, Gabriela Lascu – consilier educativ şi elevii Răzvan Borbely, Coralia Cetean, Ionuţ Gociu, Răzvan Lorinţ, Anamaria Mărginean, Andrada Mitrea, s-a aflat în Heidenheim, Germania, pentru o nouă întâlnire de proiect.

Elevii şi profesorii au avut două sesiuni comune de lucru în care s-au prezentat şcolile, oraşele şi ţările de provenienţă, precum şi politica de marketing în vederea introducerii pe piaţă a unui produs din ţările partenere, fiecare şcoală pentru un produs din altă ţară. Astfel, echipa germană a pregătit promovarea produsului maghiar Litracon, echipa română a prezentat produsul turcesc Turkish Delight, bulgarii au pregătit un material despre produsul german Nivea, spaniolii au ales vinul de Jidvei, turcii au preferat parfumul bulgăresc de trandafiri, iar echipa din Ungaria a vorbit despre brânza de Manchego, specifică Spaniei.Elevii şi-au îmbunătăţit competenţele interculturale prin participarea la ateliere de lucru conduse de profesori din Germania şi Turcia, dar şi prin vizitarea unor locuri de interes din Heidenheim (compania Hatmann), Stuttgart (Muzeul Mercedes-Benz) şi Ulm (Ulm Munster, catedrala luterană al cărei turn e cel mai înalt din lume), în aceste ultime două locaţii fiind însoţiţi de toate cadrele didactice participante. Profesorii au avut şi ei ateliere de lucru în care s-au stabilit sarcinile de lucru pentru ultima întâlnire de proiect ce va avea loc în Ungaria, în luna aprilie.

„O experienţă de neuitat a fost vizita la compania Voith, unde am aflat lucruri interesante despre istoria acestei firme şi unde am văzut procesul de producţie a unor maşini şi componente produse aici. Considerăm că şi această penultimă activitate a proiectului şi-a atins scopurile propuse, mai ales că vizita în Germania ne-a oferit tuturor posibilitatea de a cunoaşte mai bine spiritul german care îmbină armonios munca, învăţătura şi distracţia, fiind un exemplu pentru noi toţi”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului, prof. Corina Radu.

Robert GHERGU  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea