Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Liceenii din Alba Iulia sunt invitați să se înscrie la concursul de proiecte YouthBank 2013

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundatia Ccomunitara Alba și YouthBank pun 22.000 lei la dispoziția liceenilor din Alba Iulia. Proiectele pot fi trimise până în 27 februarie 2013.

Banii vor fi folosiți pentru a finanța proiecte inițiate și implementate de către liceenii albaiulieni. Proiectele trebuie sa aibă impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de ei.

Dacă ești elev la unul din liceele din Alba Iulia, intra pe site-ul www.fundatiacomunitaraalba.ro, citește cu atenție ghidul de finanțare, completează formularul de aplicare și trimite-l la adresa [email protected] până la data de 27 februarie 2013”, transmite Dorin Sava, directorul Fundației.

Fundaţia Comunitară Alba, având ca misiune principală mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală, a finalizat în 2012 cel de-al treilea an de program YouthBank, program prin care liceenii sunt încurajați să inițieze și să implementeze proiecte prin care să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitate, oferindu-li-se cadrul pentru dobândirea abilităților de antreprenoriat, leadership, comunicare și management financiar.

Programul este implementat local de Fundaţia Comunitară Alba şi este administrat împreună cu echipa YouthBank, formată din adolescenţi selectaţi şi instruiţi în acest scop şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceenii din Alba Iulia. Programul are ca principali parteneri locali Consiliul Local, Primăria Municipiului Alba Iulia și OTP Bank, iar ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare.

Anul acesta Alba Iulia este unul din cele 11 oraşe din România în care acest program se derulează, alături de Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Timişoara, Tîrgu-Mureș, Sf. Gheorghe, Oradea, Sibiu și Baraolt. În cei trei ani de program au fost finanţate 26 de proiecte depuse de elevi ai liceelor din Alba Iulia, valoarea totală a finanţărilor acordate fiind de peste 42.000 lei.

Programul YouthBank Alba are ca finanțatori Dacia Market, Ancău Company, Porterom și Tipo-Rex și se desfășoară cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților, Inspectoratului Școlar al Județului Alba, DJST Alba, Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Club Stage, Alba Mall și Impact Design.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea