Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea salarizării a fost amânată. Vasile Dîncu: Salarizarea unitară va veni de la următorul buget

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Vasile Dîncu, a anunțat, luni seara, că salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget.

salariuVasile Dâncu a vorbit despre salarizarea unitară în contextul planurilor pe care le pregătește, din noua sa funcție de ministru, pentru următoarele șase luni.

„Vom avea  şi o hotărâre legată de o salarizare unitară în administraţia centrală şi locală. Pentru administraţia publică, peste 2 saptamani, o sa prezint un road map, un plan de măsuri pentru tot anul acesta,  in care sa vedem ce vom face pana la finalul acestui an. (…) Ne-am propus ca, pana in iunie, sa terminam cele mai multe strategii, regulamente care tin de functia publica. (…) Pentru salarizarea unitară cred că vom termina mult mai repede. Sper la un set tot aşa in iunie pentru că aici exista studii de impact facute deja inainte. Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte și vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuși să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcția publică și mai ales modul în care este retribuită funcția publică””, a spus Dâncu, într-o emisiune televizată, citat de Agerpres.

Vicepremierul a anuntat ca, in decurs de doua saptamani, va prezenta o strategie care va viza inclusiv criterii de performanta in administratia publica, care sa atraga dupa sine o salarizare corespunzatoare, dar si o serie de ghiduri de cariera al caror scop va fi acela de a-i ajuta pe functionarii publici sa isi inteleaga mai bine atributiile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea