Legea salarizării a fost amânată. Vasile Dîncu: Salarizarea unitară va veni de la următorul buget

Paul Voicu - Primar 2020

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Vasile Dîncu, a anunțat, luni seara, că salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget.

salariuVasile Dâncu a vorbit despre salarizarea unitară în contextul planurilor pe care le pregătește, din noua sa funcție de ministru, pentru următoarele șase luni.

ELIT

„Vom avea  şi o hotărâre legată de o salarizare unitară în administraţia centrală şi locală. Pentru administraţia publică, peste 2 saptamani, o sa prezint un road map, un plan de măsuri pentru tot anul acesta,  in care sa vedem ce vom face pana la finalul acestui an. (…) Ne-am propus ca, pana in iunie, sa terminam cele mai multe strategii, regulamente care tin de functia publica. (…) Pentru salarizarea unitară cred că vom termina mult mai repede. Sper la un set tot aşa in iunie pentru că aici exista studii de impact facute deja inainte. Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte și vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuși să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcția publică și mai ales modul în care este retribuită funcția publică””, a spus Dâncu, într-o emisiune televizată, citat de Agerpres.

Vicepremierul a anuntat ca, in decurs de doua saptamani, va prezenta o strategie care va viza inclusiv criterii de performanta in administratia publica, care sa atraga dupa sine o salarizare corespunzatoare, dar si o serie de ghiduri de cariera al caror scop va fi acela de a-i ajuta pe functionarii publici sa isi inteleaga mai bine atributiile.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Apropo 24 noiembrie 2015 at 10:32

“Legea salarizării a fost amânată…” Urmează tăierile de salarii şi pensii !

Primele semene ale tehnocraţiei !

Paradoxal, vechiul guvern a găsit resurse şi pentru majorarea salariilor, şi pentru majorarea pensiilor si pentru reducerea TVA, a plătit şi o grămadă din datoriile istorice (adică băsiste) a lăsat visteria plină, şi culmea, a demisionat şi pe creştere economică. Măi să fie ! Acum desigur se vor găsi şi trepăduşi neica-nimeni, ofensaţi de această realitate …

1 24 noiembrie 2015 at 11:11

Asa… asa… la de la Iohannis si de la „GUVERNUL MEU” ! Urmeaza amanarea pentru o perioada nedefinita a cresterii cu 5% a pensiilor, dar inca nu s-a spus ca va iesi cu scandal. Probabil pentru asta au iesit in strada tinerii frumosi si liberi (pardon tampiti si indoctrinati).

contribuabilu` 24 noiembrie 2015 at 17:15

Nu de prosti ! Au iesit de….destepti ce sunt ! Ei le stiu pe toate inca din ……..De-aia am si propus sa li se dea la toti, imediat ce implinesc …..18 ani diplome de master si doctorat, ori de …premiu` Nobel in absolut toate domeniile posibile si imposibile !

axinte 24 noiembrie 2015 at 17:49

…mda!…mult trimbitata iluzie a fantomei democratie, care doar bintuie,…este o iluzie, … de a sadi in noi speranta in starea de mai bine ,…asteptam de-o viata acest mai bine si uite, paradoxal nu da semne a se arata,…pai ce sa mai cred eu cu binele promis?,…eu si dumneavoastra toti ceilalti?…care doar asteptam si speram ca poate , poate,…

andrada 25 noiembrie 2015 at 12:25

Romania lucrurilor facute pe jumatate. Totul este pe jumatate, nimic nu functioneaza cum ar trebui. Legislatia este dusa pana intr-un loc, mai departe…Nimic nu este corelat. O sa se si se va, nu va suna cunoscut ? Si mereu se va gasi ceva, un nou atentat, o noua cadere de guvern, o noua criza, ca sa nu se faca nimic.

fane de la sifoane 25 noiembrie 2015 at 13:51

plin de oameni destepti dom’le pe la comentarii p-aci…
Da’ de unde sa va dea mariri??? Nu mai e nimic de furat sau de vandut… Ati inchis ochii imediat dupa 1989 cand s-au taiat pe banda rulanta fabrici si uzine… cand s-au dat pe nimic (restituit) paduri si terenuri unora carora statul comunist le-a dat despagubiri in bani.
V-ati bucurat de fiecare data cand cate-un partid va dadea din 4 in 4 ani cu o mana si va lua cu 10…
Dormiti linistiti sa (mai) poata fura altii in liniste!
Si lasati-i voi pe tinerii care au iesit in strada… Nu mai credeti orice dezinformare…

Apropo 25 noiembrie 2015 at 16:52

“ Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor cu 10 % …”

Păi da, dacă are de unde !
Şi după cum se vede are, Ponta a avut grijă şi de asta, ca de toate celelalte. O fi având el şi bube în cap, dar până una alta, a reuşit în guvernarea lui să cam pună pe creştere economia acestei ţări, lasă un buget “pe plus”, (a recunoscut şi Cioloş) asta după ce a îndreptat în mare parte şi prostiile lăsate de băse şi PDL, vezi salariile, pensile, TVA, s.a.m.d, şi a achitat şi datoriile “istorice” contractate de băsău (ca să-i facă mofturile udrei. In timp de criza !).
Ce chestie, Iohannis “a reuşit “ până la urmă sa aibă guvernul lui…
De unde şi zicala cu- “Sasu’ când nu are de lucru, îşi strică casa” se pare că e adevărată …

@fane 25 noiembrie 2015 at 16:46

Asa-i fane ! Noroc cu tine ca in prostia ta ne mai „contrezi” si ne aduci cu picioarele pe pamant !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...