Rămâi conectat

Actualitate

Legea recursului compensatoriu, la un pas de abrogare: Dezbatere în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea recursului compensatoriu, la un pas de abrogare: Dezbatere în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Abrogarea recursului compensatoriu intră, marţi, în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaților, urmând ca, cel mai probabil joi, să primească votul final, iar măsura să fie anulată.

Recursul compensatoriu este o măsură introdusă de PSD, ALDE și UDMR și prevede eliberarea înainte de termen a deținuților din închisori pentru motive precum condițiile de detenție, este la un pas de a fi abrogat.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, duminică, faptul că Guvernul îşi va angaja răspunderea, în maximum două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament.

“Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan, la Sibiu, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

De la intrarea în vigoare a actului normativ, în urmă cu doi ani, în jur de 20.000 de infractori au fost eliberați mai devreme din închisori, iar câteva sute dintre ei au recidivat.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe școala pe 9 septembrie: Noutăți pentru elevi și părinți în anul școlar 2024 – 2025

Bera Larisa

Publicat

în

Începe școala pe 9 septembrie: Noutăți pentru elevi și părinți în anul școlar 2024 – 2025 Luni, 9 septembrie 2024, clopoțelul va suna din nou pentru toți elevii, de la grădiniță până la liceu. În anul școlar 2024 – 2025, Ministerul Educației a stabilit o nouă structură care aduce schimbări importante și noutăți care vizează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea