Rămâi conectat

Ştirea zilei

Legea porcului: Minimum 5.000 de lei AMENDĂ pentru cine crește mai mult de 5 animale. Gospodarii de la sate se opun vehement limitei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea porcului: Minimum 5.000 de lei AMENDĂ pentru cine crește mai mult de 5 animale. Gospodarii de la sate se opun vehement limitei

Creșterea a mai mult de cinci animale în gospodărie va fi interzisă dacă Legea porcului, în formatul deja validat de Senatul României, va intra în vigoare. Al șaselea devine ilegal și aduce minimum 5.000 de lei amendă. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că ar trebui lăsați să crească câte animale vor, potrivit unui reportaj Digi24. Legea va merge la vot în Camera Deputaților, care este for decizional.

CITEȘTE ȘI: Legea porcului a trecut de Senat: Se anunță amenzi USTURĂTOARE. Români nu vor mai avea voie să dețină scroafe pentru reproducere şi să hrănească porcii cu resturi

Senatul a aprobat recent Legea porcului, care prevede mai multe reguli pentru țăranii care cresc porci în curte. Astfel, parlamentarii nu vor ca oamenii să le mai dea animalelor resturi alimentare. Totodată, senatorii nu sunt de acord nici cu creșterea scroafelor în curți și au stabilit că trebuie să fie „evitate sau excluse vizitele nejustificate ale unor persoane străine/neavizate” în curțile unde sunt porci. Mai mult, cine vrea să crească porci va trebui să cumpere de la fermele autorizate.

Un gospodar a declarat pentru Digi24 că regulile, dacă vor intra în vigoare, sunt abuzive. „Sunt născut-crescut în comuna Frăsinet, de meserie operator-însămânțător. Și crescător de animale. Țăran! De la țară. Am o scroafă, chiar acum fată. A fătat deja șapte purcei. Până acum. Cu ea s-ar face opt. După noua lege, ce ar trebui să fac cu diferența de la cinci până la opt? Să-i omor, n-am cum. Să-i arunc, nu mă îndur. Să ne lase să creștem”, a spus bărbatul nemulțumit.

CITEȘTE ȘI: Legea porcului: Românii care nu se dezinfectează când intră în coteț riscă AMENZI de 18.000 de lei

„Să mergem la supermarket, să cumpărăm din Spania, din Germania, din Olanda? Sunt proprietar, în curtea mea, să vină să-mi interzică? Să vină să mi-i numere! Deci, nu se poate! Să ne lase-n pace!”, a adăugat bărbatul.

L-a completat un al doilea: „Să ne dea și-o alternativă. Adică, nu să impui drastic, domne, nu mai puteți să creșteți și punct. Sau nu puteți să faceți reproducție. Că degeaba poți să crești, dacă nu poți să faci reproducție. Să gândească mai bine! Să lase țăranul în pace, să crească animalele cum e tradiția la noi”.

Conform noilor reguli care au trecut de Senat, ca să poată crește și vinde până la 15 porci anual, un țăran trebuie să-și facă firmă. Inițiat de UDMR, proiectul noii legi a porcului este susținut de PSD, PNL și USR. A fost votat în Senat și acum așteaptă votul Camerei Deputaților.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea