Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea Educaţiei Fizice va fi modificată. Se schimbă modul de organizare şi de finanţare a sportului de performanţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Guvernul urmează să aprobe o Ordonaţă de Urgenţă prin care se modifică Legea Educaţiei Fizice. Mai exact, este vorba de schimbarea modului de organizare şi de finanţare a sportului de performanţă. „Structurile sportive au nevoie urgentă de un cadru legislativ clar şi stabil care să asigure sustenabilitatea financiară pe termen lung”, se precizează în OUG.

Astfel, conform OUG, autorităţile deliberative pot aloca sume din buget, prin hotărâte, pentru finanţarea activităţii sportive şi a structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea sa. Acestea pot finanţa programe sportive ale cluburilor sportive de drept public, programe sportive ale cluburilor sportive de drept privat, programe sportive organizate în raza unităţii administrativ-teritoriale de către asociaţii judeţene sau a municipiului Bucureşti pe ramuri de sport sau de federaţiile sportive, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român precum şi premierea performanţele deosebite obţinute la competiţiile interne şi internaţionale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice pot aloca sume pentru finanţarea activităţii în limita a 5% din bugetul aprobat.

Necesitatea schimbărilor este motivată prin faptul că sportul de performanţă are nevoi de un cadrul legislativ echilibrat şi atractiv care să motiveze persoanele care vor să urmeze o carieră sportivă. În plus, în lipsa unor reglementări specifice, structurile sportive din ţara noastră se confruntă cu dificultăţi majore, fiind astfel obligate să se desfiinţeze sau să îşi declare insolvenţă.

Sursa: realitatea.net

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea