// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Legea Educaţiei Fizice va fi modificată. Se schimbă modul de organizare şi de finanţare a sportului de performanţă

Guvernul urmează să aprobe o Ordonaţă de Urgenţă prin care se modifică Legea Educaţiei Fizice. Mai exact, este vorba de schimbarea modului de organizare şi de finanţare a sportului de performanţă. „Structurile sportive au nevoie urgentă de un cadru legislativ clar şi stabil care să asigure sustenabilitatea financiară pe termen lung”, se precizează în OUG.

Astfel, conform OUG, autorităţile deliberative pot aloca sume din buget, prin hotărâte, pentru finanţarea activităţii sportive şi a structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea sa. Acestea pot finanţa programe sportive ale cluburilor sportive de drept public, programe sportive ale cluburilor sportive de drept privat, programe sportive organizate în raza unităţii administrativ-teritoriale de către asociaţii judeţene sau a municipiului Bucureşti pe ramuri de sport sau de federaţiile sportive, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român precum şi premierea performanţele deosebite obţinute la competiţiile interne şi internaţionale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice pot aloca sume pentru finanţarea activităţii în limita a 5% din bugetul aprobat.

Necesitatea schimbărilor este motivată prin faptul că sportul de performanţă are nevoi de un cadrul legislativ echilibrat şi atractiv care să motiveze persoanele care vor să urmeze o carieră sportivă. În plus, în lipsa unor reglementări specifice, structurile sportive din ţara noastră se confruntă cu dificultăţi majore, fiind astfel obligate să se desfiinţeze sau să îşi declare insolvenţă.

Sursa: realitatea.net

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419