Rămâi conectat

Actualitate

Legea achiziţiilor publice va fi modificată în şedinţa de joi a Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ședința de joi a Guvernului, Legea achiziţiilor publice va fi modificată în ceea ce priveşte termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, în sensul reducerii acestora, a anunţat, luni, la Bacău, premierul Viorica Dăncilă.

„Schimbul de bune practici îl putem folosi şi este benefic. În modificarea legii achiziţiilor publice, pe care o vom face în şedinţa de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru (contestaţii – n.r.). Am luat modelul german şi vom face acest lucru”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, anterior, în acelaşi context, la Bacău, că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestaţiile la licitaţiile cu fonduri europene să primească o soluţie în instanţă în maximum 6 luni.

„Acea propunere, pe care am făcut-o încă de când am venit comisar european, a înfiinţării unei secţii speciale pentru fonduri europene, care să se dea decizii în instanţă în maximum 6 luni de zile, după modelul polonez, ar fi fi binevenită ca schimbare legislativă. Avem în ţară foarte multe proiecte care au fost sau sunt în instanţă, s-au pierdut bani pentru că exerciţiul bugetar. După cum ştiţi, exerciţiul bugetar durează 7 ani. Avem un proiect aici, lângă Bacău, unde cel care pierdut licitaţia a dat în judecată pe cel care a câştigat-o. Nimeni nu poate nega unei companii sau unui om dreptul de a contesta. A câştigat după 7 ani şi mai avea la dispoziţie doar o lună să pună în practică un proiect de drumuri, ceea ce practic este imposibil. Polonia a optat pentru această posibilitate şi au schimbat legislaţia astfel încât, în maxim 6 luni de zile, să se dea un verdict, să poată continua lucrările”, a declarat comisarul european Corina Creţu.

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află în judeţul Bacău pentru a vizita mai multe obiective realizate cu finanţare europeană şi pentru a participa la conferinţa cu tema „Investiţiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare”.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea