Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea „2 Mai”: Traficanţii de droguri, direct la închisoare fără drept de apel. Șoferii prinși drogați la volan, pietoni timp de un deceniu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea „2 Mai”: Traficanţii de droguri, direct la închisoare fără drept de apel. Șoferii prinși drogați la volan, pietoni timp de un deceniu

Legea „2 Mai” prevede ca traficanţii de droguri să ajungă direct la închisoare fără drept de apel. După modelul Legii Anastasia, parlamentarii vor să introducă Legea 2 Mai prin care niciun traficant de stupefiante să nu mai scape fără executare. De asemenea, şoferii prinşi drogaţi la razii ar putea rămâne pietoni timp de un deceniu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

România are peste 1 milion de consumatori de droguri şi mai bine de o mie de traficanţi în închisoare. Două treimi sunt recidivişti pentru că legea nu-i mai sperie.

„De anul acesta, pedepsele pentru trafic de droguri ajung până la 25 de ani de închisoare. Un traficant care, însă, denunţă un altul poate obţine înjumătăţirea pedepsei dar un avocat bun îl poate ajuta să o reducă la minim. Ceea ce înseamnă, în multe cazuri, închisoare cu suspendare”, spune Cristina Filip, reporter Observator.

Este şi cazul unei femei care a scăpat ca prin urechile acului după ce a fost prinsă în timp ce dădea droguri de mare risc.

Traficantă: S-a întâlnit cu mine, i-am dat două comprimate de metadonă, l-au prins pe el, i le-au luat şi mi-a dat telefon să îmi ceară să îl ajut din nou. La fond am primit o condamnare de 3 ani cu executare. Sentinţa finală a fost de 2 ani şi 4 luni cu suspendare.

Aceste sentinţe ar putea deveni istorie. Un proiect depus în Parlament propune doar pedepse cu executare pentru trafic de droguri. Dacă va fi aprobat se va numi Legea 2 Mai.

Robert Cazanciuc: Acest fenomen al traficului şi consumului a ajuns cumva destul de violent. Cei care trafichează substanţele interzise folosesc de foarte multe ori minori pentru că ştiu că minorii nu răspund penal.

Specialiştii spun însă că această lege ar putea fi funcţională doar dacă…

Adrian Cuculis, avocat: Suplimentăm la nivelul celor două mii de posturi care ar fi necesare pentru combatere traficului… procurorii care nu există.

Totuşi, dacă această lege trece ar putea ajunge la închisoare şi cei care vând fără reţetă sau la negru medicamente cu efect psihoactiv. Legea introduce şi pedepse mai dure pentru şoferii care conduc băuţi sau drogaţi: suspendarea permisului timp de 10 ani.

Localnic: Douăzeci de ani să le dea.

Localnic: Cred că ar trebui luat permisul de tot.

Proiectul urmează să intre în dezbatere la Senat.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea