Legalizarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. Efecte asupra societăţii

Acţiunea de modificare a art. 48(1) din Constituţia României, sprijinită de Coaliţia pentru Familie, este unul dintre subiectele de care toţi românii au luat cunoştinţă în ultimul an şi jumătate.

Întrebările de genul „Este constituţională această modificare?”, „Este afectată familia mo noparentală?” sau „Încalcă această modificare prevederi din legislaţia europeană?” sunt câteva la care de-a lungul timpului s-au oferit răspunsuri care au demonstrat atât perfecta legalitate a iniţiativei de revizuire cât şi acordul acesteia cu Constituţia României şi cu legislaţia europeană. „De ce românii ar trebui să se opună <<căsătoriilor>> între persoanele de acelaş sex?” sau, altfel spus, „Care sunt riscurile legalizării acestor <<căsătorii>>?” sunt întrebările la care vom încerca să răspundem în continuare.

ELIT

*Distrugerea căsătoriei naturale – Strategia

Unul dintre activiştii mişcării LGBT, Michelangelo Signorile, recunoaşte că aceasta este strategia sa. Scopul său nu este legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în sensul în care acest lucru i-ar permite să adere la codul moral pe care îl presupune căsătoria. Scopul său este, de fapt, distrugerea instituţiei căsătoriei. Signorile îi îndeamnă pe ceilalţi activişti ai mişcării „să lupte pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex şi pentru avantajele acesteia şi apoi, odată legalizată, să lupte pentru redefinirea completă a instituţiei căsătoriei, să ceară dreptul la căsătorie, dar nu ca o modalitate de aderare la codurile morale ale societăţii, ci, mai degrabă, ca o posibilitate de desfiinţare a unui mit şi de renovare radicală a unei instituţii arhaice.”

Insidios? Subversiv? Desigur. De fapt, Signorile arată că  „Cel mai subversiv demers în care lesbienele şi homosexualii se pot angaja… este transformarea totală a noţiunii de «familie».”

*Legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex – Modificarea definiţiilor

Trebuie să ne dăm seama ce au în minte unii dintre cei care susţin propagarea în lume a fenomenului căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Aşa cum s-a văzut, în realitate, ei urmăresc subminarea familiei naturale, aşa cum o cunoaştem cu toţii. Ei îşi dau seama că schimbarea modului în care este definită căsătoria va duce la distrugerea căsătoriei în sine, pentru că noua definiţie va favoriza modificarea atitudinii şi comportamentului cetăţenilor. Prin aducerea căsătoriei naturale la un nivel inferior, aceasta va fi distrusă, iar alte opţiuni sexuale vor fi aprobate şi apoi promovate în societate.

La ora actuală, avantajele de care se bucură, din punct de vedere legal, cuplurile căsătorite sunt o dovadă a faptului că în societatea noastră căsătoria naturală este considerată drept tipul de uniune cel mai util, care merită încurajat şi protejat. Acelaşi lucru s-ar întâmpla şi după legalizarea „căsătoriei” între persoanele de acelaşi sex, adică şi acest tip de „căsătorie” s-ar bucura de încurajarea şi protejarea sa de către instituţiile statului, la fel ca în cazul căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. Prin introducerea acestei „căsătorii” în sfera legalităţii, adică a normalităţii, societatea ar fi treptat educată că tipul de comportament homosexual este unul la fel de firesc ca şi cel heterosexual şi că ar putea fi adoptat, cu toate facilităţile oferite de stat, oricând şi de oricine doreşte. Educarea unei societăţi se face gradual, în timp, prin copiii ei. Copiii sunt instrumentul cel mai maleabil, cel mai facil de remodelare a unei lumi… Acest fapt se observă în statele care sunt mai „avansate” la acest capitol….

Valoarea căsătoriei naturale va scădea dacă redefinim atributele căsătoriei astfel încât să includă relaţiile homosexuale şi conferim aceleaşi avantaje şi acestor relaţii. Trebuie să recunoaştem că la fel cum nu toţi jucătorii au aceeaşi valoare pentru echipă, nu toate relaţiile sunt la fel de valoroase pentru societate. Căsătoria naturală este cea mai valoroasă relaţie în orice civilizaţie. Nu este o afirmaţie bigotă, ci o observaţie bazată pe dovezi care au în spate cinci mii de ani de experienţă umană, modul evident în care funcţionează corpul uman şi rezultatele benefice dovedite ale căsătoriei naturale în ceea ce priveşte copiii, părinţii şi societatea.

Dacă permitem altor tipuri de „căsătorii” să dobândească un statut identic cu cel al căsătoriei naturale – indiferent dacă este vorba de relaţii bărbat-bărbat, femeie-femeie, bărbat-fiică (incest), bărbat-femeie-bărbat sau orice-orice – vom trivializa căsătoria (la fel cum am trivializa premiul pentru cel mai bun sportiv dacă l-am acorda tuturor). Dacă trivializăm căsătoria, vom avea mai puţine avantaje de pe urma ei. Acest lucru va duce la decăderea civilizaţiei noastre, iar copiii vor fi cel mai afectaţi.  (Radu Dan)

(pentru scrierea articolului au fost folosite resurse aflate la http://www.allaboutlove.org/against-same-sex-marriage.htm)

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

24 ianuarie 1859, data la care a avut loc Mica Unire. Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Eu 4 septembrie 2017 at 20:05

Sa ne fereasca DUMNEZEU de asa ceva.

Comentariile sunt oprite