Rămâi conectat

Actualitate

Le mulţumesc tuturor celor care au venit la Alba Iulia cu gânduri bune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Le mulţumesc albaiulienilor, locuitorilor judeţului Alba şi tuturor oaspeţilor noştri care au venit aici, de Ziua Naţională, pentru a onora memoria înaintaşilor noştri şi pentru a cinsti cu adevărat cei 93 de ani de la Marea Unire.
Le mulţumesc celor care au contribuit la buna organizare a unor Serbări ale Unirii pe care le-am dorit să fie ale tuturor, prin bogăţia manifestărilor culturale şi nu numai desfăşurate pe parcursul a 11 zile, cu un program care a conţinut nu mai puţin de 112 puncte. De la cei care au realizat acţiuni proprii în cadrul Serbărilor Unirii – instituţii, ONG-uri sau simpli cetăţeni, la cei care au sprijinit realizarea acestor manifestări şi până la cei abilitaţi să asigure ordinea şi liniştea publice necesare Zilei Naţionale, toţi merită aprecierile noastre pentru că şi-au făcut cu prisosinţă treaba.
Nu pot spune, din păcate, acelaşi lucru despre cei care au venit la Alba Iulia ca să producă zâzanie şi dezbinare. Despre cei care, plătiţi sau nu, au venit la Alba Iulia să huiduie de Ziua Naţională. Despre lideri politici importanţi care au încălcat ceremonialul militar, plecând în mijlocul acestuia şi care au încercat, de asemenea, să umbrească momentul de suflet al înfrăţirii municipiului Alba Iulia cu Chişinăul, moment din mijlocul căruia au plecat fără cea mai mică remuşcare. Despre cei care nu au înţeles că, pentru a protesta faţă de un proiect comercial precum cel de la Roşia Montană, îţi sunt de ajuns celelalte 364 de zile ale anului şi nu trebuie să o strici pe a 365-a, Ziua Naţională.
În final, sunt convins că oricărui cetăţean îi va fi uşor să discearnă şi să separe grâul de neghină, pentru că cei mai mulţi dintre noi, cvasimajoritatea, am înţeles că 1 Decembrie este o zi care trebuie să ne unească, o zi în care românii în ansamblu contează mai mult decât un individ sau altul.
Cornel Ştefan BARDAN, prefectul Judeţului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea