Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Latura de Vest a Cetății, dotată cu mobilier urban de 35.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia va achiziționa mobilier urban în valoare de până la 157,680 de lei (aproximativ 35.000 de euro), pentru latura de Vest a Cetății Vauban.

Este vorba despre 19 banchete realizate din materiale naturale (piatră şi lemn), 12 jardiniere metalice semisferice, turnate din fontă, 12 jardiniere de lemn sunt destinate vegetaţiei înalte, 18 coșuri de gunoi (similare ca formă şi culoare cu cele amplasate în zona interioară a Cetăţii), 4 suporți din piatră pentru biciclete, 4 stâlpi cu panouri indicatoare traseu turistic în Cetate și 8 plachete care vor marca pista de biciclete.

Memoriul de arhitectură întocmit pentru amenajarea zonei respective a fost semnat de arh. Mircea Sabău-Tătar care precizează că: ”Soluţiile propuse pentru mobilierul urban au în vedere, în primul rând, corelarea cu soluţiile propuse şi executate în proiectele anterioare şi pornesc de la redefinirea şi reconfigurarea căilor de acces în Cetate, traseul pietonului în Cetate şi al rolului Cetăţii în viaţa actorului urban. Acestea îşi propun să ofere siguranţă, confort, o ambianţă plăcută pentru petrecerea timpului liber, să contribuie la generarea unor sentimente şi emoţii deosebite, de neuitat. Mobilerul urban cu caracter artistic va întregi atmosfera de epocă a zonei”.

Contractul din cadrul proiectului de reconstituire şi punere în valoare a accesului pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, în valoare de 68,3 milioane lei, a fost semnat în decembrie 2010. Aici s-a prevăzut construcția a 13.804 mp de carosabil şi parcaje, 7.680 mp de pietonal, 730 mp de piste pentru biciclete, 19.500 mp zone verzi, 3 poduri auto din beton armat, 3 poduri de lemn fixe şi 2 mobile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea