Rămâi conectat

Societate

La Universitatea „1 Decembrie 1918”, specialişti din 10 ţări dezbat problemele economiei actuale

Publicat

în

    În perioada 4 – 5 noiembrie 2011, Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia va găzdui a V-a ediţie a  Conferinţei Internaţionale „Provocări ale economiei contemporane bazate pe cunoaştere”, a anunţat prof. univ. dr. Sorin Briciu, preşedintele conferinţei.  Această manifestare are ca organizatori, pe lângă instituţia gazdă, instituţii şi organizaţii naţionale şi internaţionale recunoscute în domeniul economic: Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), Institutul de Economie Naţională (Academia Română), precum şi Camera Auditorilor Financiari din România. La buna desfăşurare a manifestării şi-au dat sprijinul următorii parteneri: Consiliul Judeţean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Agenţia de Dezvoltare Regională 7 Centru, Asociaţia Generală a Economiştilor din România – Filiala Alba, Asociaţia Facultăţilor din Domeniul Economic din România, precum şi sponsorii: Elit, Alpin 57, Arti – Pan, Jidvei, Hotel Parc şi Kronospan.
Deschiderea festivă a manifestării va avea loc azi, 4 noiembrie, la ora 9.30, în Amfiteatrul A9 al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Apoi, vor urma comunicările în plen susţinute de prof. univ. dr. Patrick Boisselier (director departament Contabilitate, Control şi Audit, CNAM Paris, Franţa),  prof. univ. dr. Yakup Selvi (Universitatea din Istanbul, Turcia), prof. univ. dr. Nicholas Apergis (Universitatea din Piraeus, Grecia), conf. univ. dr. Călin Vegheş (Academia de Studii Economice Bucureşti), prof. univ. dr. Alexandru Minea (CERDI, Universitatea Auvergne din Clermont-Ferrand, Franţa).
Prin tema stabilită – „Economiile contemporane: noi realităţi, noi dimensiuni” – conferinţa urmăreşte să aducă în discuţie probleme de mare actualitate în domeniu.
În cadrul manifestării vor fi prezentate peste 100 de lucrări ştiinţifice aparţinând cadrelor didactice, cercetătorilor şi practicienilor din domeniile acoperite de manifestare, participanţii provenind din 10 centre universitare din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş, Oradea, Târgovişte, Arad, Alba Iulia), precum şi din centre universitare din Franţa, Turcia, Polonia, Spania, Germania, Rusia, Grecia, Austria, Tunisia. Manifestarea reprezintă, totodată, şi o punte de relaţionare între specialişti, în vederea realizării unor schimburi de experienţă şi a unor viitoare proiecte de cercetare comune.
Începând cu ora 15.00, se vor desfăşura lucrările pe secţiuni ale conferinţei, secţiunile manifestării fiind: Contabilitate, Audit şi Guvernanţă Corporativă, Finanţe, Economie, Management, Marketing.
Ziua de mâine, 5 noiembrie, este dedicată secţiunii intitulate „Colocviu doctoral”, în cadrul căreia se vor dezbate rezultatele cercetărilor doctoranzilor din domeniul economic provenind de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, dar şi de la alte universităţi, cum ar fi Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea „Valahia” Târgovişte. La finalul conferinţei, participanţii vor vizita principalele obiective turistice din Alba Iulia.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare