Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La UAB s-a negociat primul CCM din mandatul rectorului Daniel Breaz. Sindicaliştii cer bani şi personal didactic suplimentar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UAB01Sindicatul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a negociat astăzi cu conducerea primul contract colectiv de muncă din mandatul de peste 2 ani al rectorului Daniel Breaz. Sindicatul a cerut plata orelor suplimentare însă din cauza unei OUG, din 2010, acest lucru nu este posibil, iar profesorii vor primi, în schimb, zile libere. O altă cerinţă este suplimentarea personalului didactic, UAB având în prezent 317 angajaţi dintre care 163 cadre didactice şi de cercetare, conform liderului sindical Maricel Palamariu.

Nu au fost probleme, nu au fost nici discuţii aprinse, au fost discuţii normale. Contractul colectiv de muncă a fost negociat şi finalizat după nici o ora de discuţii şi probabil mâine îl vom semna. Vor mai fi făcute probabil 2-3 modificări minore astăzi sau mâine dimineaţă. Au fost mai multe discuţii legate de plata orelor suplimentare. Din punct de vedere legislativ trebuie să acordam zile libere în următoarele 60 de zile în care s-au efectuat anumite activităţi. Dacă nu vor putea fi acordate acele zile libere, orele suplimentare trebuie plătite, dar conform unei OUG, aceste ore nu pot fi plătite, deci rămânem la acordarea de zile libere”, a spus Daniel Breaz rectorul UAB.

Am solicitat să negociem prevederile CCM pe ramura, educaţie învăţământ. Săptămâna aceasta este a treia runda de negocieri şi am ajuns la concluzia că îl vom semna în conţinutul negociat. Avem probleme financiare, din cauza unei OUG, plata orelor suplimentare nu e posibilă. Noi ca sindicalişti le înţelegem dar încercam să câştigam nişte drepturi pe care le merităm. Dorim să revenim la aceleaşi modalităţi de desfăşurare a activităţii ca şi înainte de criza financiară. Sunt probleme legate de acoperirea cu personal, şi în compartimentele tehnice şi auxiliare, sunt limitate angajările şi aceste probleme se repercutează pe fondul bunei desfăşurări a activităţii. De la 370 am ajuns la 317 dintre care 163 cadre didactice şi de cercetare, iar restul personal tehnic auxiliar. În compartimentul tehnic auxiliar e nevoie de 10 – 15 angajări de urgenţă. Şi la nivelul cadrelor didactice sunt posturi care trebuie acoperite”, a spus Maricel Palamariu, liderul sindical.

La UAB studiază în prezent aproximativ 4.200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

Negocierea colectiva este definita de prevederile legii privind dialogul social ca fiind instrumentul prin care angajatorul si reprezentanţii salariaţilor sau sindicat, după caz, reglementează relaţiile de munca sau de serviciu, precum si orice alte acorduri in probleme de interes comun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea