Rămâi conectat

Sport

La trântă cu uriaşul „U” Cluj! Derby pe „Cluj Arena” pentru Performanţa Ighiu | Armando Popescu: „Ne batem cu un gigant, dar mergem să învingem”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La al treilea sezon petrecut în Liga a 3-a şi cu antrenor tânăr, Mihai Manea, ce a strâns mai puţin de 20 de meciuri în eşalonul terţ, Performanţa Ighiu are parte de o confruntare de senzaţie sâmbătă, pe „Cluj Arena”, împotriva celei mai iubite formaţii din Ardeal, „U” Cluj.

Favorita incontestabilă a Seriei a 5-a, formaţia „şepcilor roşii” a capotat nepermis la Tăşnad, unde ighienii s-au impus lejer, antrenorul Marius Popescu a fost demis pentru primul eşec din istoria „proiectului” şi se pregăteşte revenirea pe banca tehnică a fostului unirist Adrian Falub, ce a abia a preluat UTA Arad. Va fi derby-ul supremaţiei, între două pretendente declarate la accederea în eşalonul superior, un moment special pentru reprezentanta judeţului Alba, pe un stadion de top, în faţa unei galerii unice în ţară!

*Armando Popescu: „Ne batem cu un gigant, dar mergem să învingem”

Armando Popescu, finanţatorul Performanţei, este conştient de dificultatea jocului, dar în acelaşi timp nu-şi ascunde intenţiile de a da lovitura într-o partidă-etalon pentru clubul din Ighiu. „Ne batem cu un gigant, ca nume, brand, organizare, forţă financiară, dar mergem să câştigăm. «U» reprezintă suporterii, are susţinerea comunităţii, sprijin financiar, este un proiect extraordinar, iar pentru noi acest joc direct este un test din toate punctele de vedere”, a precizat oficialul Performanţei. În duelul dintre „U” Cluj şi Performanţa Ighiu, punctele cântăresc enorm şi un rezultat pozitiv al vizitatorilor ar boicota planurile „şepcilor roşii” aflate oricum în derivă după eşecul de pe terenul nou-promovatei. „Nu va fi o luptă între David şi Goliat, ci un meci deschis oricărui rezultat, între cele mai bune formaţii ale seriei, singurele ce-şi doresc declarativ promovarea. Presiunea este pe adversari, întrucât un rezultat negativ ar fi foarte greu de digerat”, a menţionat Armando Popescu.

*Mihai Manea: „Testul carierei”

Având în faţă o formulă ce cuprinde nume grele precum Albuţ, Abrudan, Cordoş, G. Giurgiu, Florescu, D, Goga sau Lemnaru, ce şi-au lăsat aprenta pe fotbalul românesc al utimului deceniu, antrenorul Mihai Manea admite că se află în faţa unei partide de referinţă. „Recunosc că este cel mai titrat adversar de care am parte până acum în carieră, un examen adevărat pentru noi toţi. Însă am mare încredere că vom realiza un meci bun şi ne vom ridica la înălţimea numelui pe care-l întâlnim. Când spui «U», vorbeşti de brand, suporteri, experienţă fotbalistică, o candidată clară la promovare”, a spus Mihai Manea, ce a pierdut un singur joc pe banca Performanţei în acest an (1-2 la Timişoara cu Ripensia, în martie). „Principalul” Performanţei are întreg lotul la dispoziţie, inclusiv Trifa şi An. Mărginean – reveniţi după accidentări, şi consideră că modificările de pe banca tehnică a grupării de pe Someş adaugă o dificultate sporită întâlnirii derby a Seriei a 5-a. „Adversarii traversează o perioadă mai puţin fastă, iar prin schimbarea antrenorului toţi jucătorii vor să-şi ia revanşa în faţa fanilor şi să demonstreze că poziţia din clasament nu este conformă cu valoarea individuală şi pretenţiile clubului”, a conchis Manea.

Foto: Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea