Rămâi conectat

Ştirea zilei

La Prefectura Alba, discuții privind construirea Monunentului Unirii la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

monumentul unirii1La sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Alba a avut loc astăzi o întâlnire la care au participat Radu Boroianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, deputatul Dan Coriolan Simedru, arhitecţi şi specialişti din cadrul Consiliului Judeţean Alba şi ai Primăriei municipiului Alba Iulia. Discuţiile s-au axat asupra construirii Monumentului Unirii la Alba Iulia.

Menţionăm că în trecut s-au organizat mai multe concursuri pe această temă, Comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii acordând aviz construirii monumentului.

monumentul unirii2În cursul anului trecut am avizat acea soluţie care ni s-a părut că vine într-o completare fericită cu ceea ce a lăsat istoria în urma ei. Consider că trebuie acordată o atenţie considerabilă în ceea ce priveşte amplasarea monumentului şi trebuie realizată o lucrare de calitatea superioară, pentru a nu periclita valoarea arhitecturala a construcţiilor din perimetru. Doresc să începem cât mai curând lucrările pentru amplasarea şi construirea monumentului, pentru a nu avea emoţii legate de finalizarea acestuia la timpul potrivit. Am fost încântat de ce am întâlnit în  Cetatea Medievală şi doresc să asigur autorităţile locale de întregul nostru sprijin în realizarea acestui obiectiv” a declarat secretarul de stat Radu Boroianu.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a subliniat faptul că legea va fi respectată, în sensul interzicerii ridicării oricărei construcţii în perimetrul site-ului istoric şi şi-a manifestat disponibilitatea de a colabora cu celelalte autorităţi locale, astfel încât Monumentul Unirii ce va face parte dintr-un amplu Ansamblu al Marii Unirii, respectiv axa ce cuprinde Monumentul Unirii, Catedrala Reîntregirii, Muzeul Unirii şi Sala Unirii să fie finalizat la timp.

monumentul unirii3Deputatul Dan Coriolan Simedru, a susţinut şi în trecut necesitatea construirii unui Monument al Unirii la Alba Iulia.

Consider că ar fi benefic ca centenarul Unirii să fie celebrat cu dezvelirea Monumentului Unirii. Faptul că de acum autorităţile centrale şi locale se pregătesc pentru îndeplinirea acestui obiectiv este un lucru benefic şi demn de apreciat. Sper şi eu ca monumentul să fie gata în timp util” a declarat deputatul PNL de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății Alba Iulia va avea o nouă atracție turistică impresionantă, odată cu montarea unei inscripții 3D cu numele orașului, în dreapta porții a III-a a Cetății, deasupra restaurantului PUB 13. Inscripția, inspirată de faimosul model Hollywood, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea