Rămâi conectat

Curier Județean

La Penitenciarul Aiud, 132 de persoane private de libertate au început astăzi școala

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Cel mai tânăr dintre elevi are 21 ani iar decanul de vârstă are 51 de ani și este înscris în clasa I

penitenciar Aiud01La Penitenciarul Aiud a avut loc, astăzi, începând cu ora 10.00, festivitatea de deschidere a anului şcolar  2014-2015. La cursurile Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4 din incinta penitenciarului au fost înscrise un număr de 132 persoane private de libertate care vor studia la nivelul primar şi gimnazial. 

De asemenea, în colaborare cu Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud, au fost organizate  şi cursuri liceale serale pentru clasele a IX-a şi a X-a- profilele Resurse naturale şi protecţia mediului şi Tehnologic unde sunt înscrişi un număr de 50 de deţinuţi.

Venind în întâmpinarea nevoii de integrare pe piaţa muncii a foştilor deţinuţi, din acest an şcolar, 11 persoane private de libertate vor frecventa cursurile unei clase de învăţământ profesional special cu profil tehnologic.

Administraţia Penitenciarului Aiud a pus la dispoziţia corpului profesoral şi a elevilor un număr de 7 săli de clasă, o bibliotecă, o cancelarie precum şi un cabinet de consiliere psihologică. De asemenea, fiecărui elev i-a fost asigurat necesarul de rechizite pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Programa şcolară pentru nivelul primar,  gimnazial şi liceal cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc.

În conformitate cu Legea nr. 274/2014 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele custodiate în sistemul penitenciar care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă. Administraţia Penitenciarului Aiud, prin Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, este permanent interesată de educaţia deţinuţilor, aceasta fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor pentru integrarea în societate”, precizează reprezentantul penitenciarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

După ce a produs un accident în Alba Iulia, un bărbat a amenințat cu moartea 3 polițiști pentru că au încercat să îl testeze cu aparatul etilotest

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce a produs un accident în Alba Iulia, un bărbat a amenințat cu moartea 3 polițiști pentru că au încercat să îl testeze cu aparatul etilotest Un bărbat care a amenințat cu moartea 3 polițiști, care au intervenit după ce acesta a produs un accident rutier, a fost condamnat penal pentru ultraj. Faptele pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea