Rămâi conectat

Actualitate

La Curtea de Apel Alba Iulia, amânare în „Dosarul utilajelor furate din U.E.”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit un nou termen de judecată în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul utilajelor furate din state ale Uniunii Europene” în care au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Hunedoara 32 de inculpaţi, dintre care 18 aflaţi în stare de arest preventiv. În acest dosar este judecat şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu. „La termenul de judecată din 31 octombrie 2011 Curtea de Apel Alba Iulia a dispus introducerea în cauză a părţii civile SC G.D.M. din Grecia, care va fi citată pentru următorul termen de judecată, stabilit pentru data de 21 noiembrie 2011. „Instanţa pune în vedere apărătorilor inculpaţilor să depună în scris toate excepţiile pe care înţeleg să le invoce, cu o săptămână înaintea următorului termen de judecată, în vederea studierii şi punerii lor în discuţie în condiţii de contradictorialitate”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia, semnat de purtătorul de cuvânt Cosmin Muntean.
Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale  Uniunii Europene şi pentru săvârşirea în principal a următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau  depozitate de către proprietari,  căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS după care utilajele erau  sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea