Rămâi conectat

Actualitate

La Campionatul European de powerlifting juniori 16 medalii pentru România *Carmen Pîrva (CS Zamolxis Alba Iulia) – campioană europeană

Publicat

în

În perioada cuprinsă între 5 şi 10 iunie, în Danemarca, la Herning, s-a desfăşurat Campionatul European de Powerlifting destinat juniorilor atât la masculin cât şi la feminin. Delegaţia României la această întrecere continentală a fost condusă de reprezentanţii FR Powerliting, Ioan Frăţilă şi Ovidiu Pănăzan şi a fost formată din 8 competitori, dintre care doi de la CS Zamolxis Alba Iulia, zestrea tricolorilor adunând 16 medalii, între care 4 de aur, 6 de argint şi 6 de bronz, toate cucerite de reprezentantele feminine. Se remarcă rezultatele realizate de Carmen Pîrva (17 ani, originară din Zlatna) legitimată la CS Zamolxis Alba Iulia. „Obiectivul asumat cu ANST era obţinerea a două medalii şi 3 locuri 4-6, după cum se vede obiectivul a fost mult depăşit şi ne exprimăm speranţa ca sprijinirea sau finanţarea acestei ramuri de sport să fie proporţională. Totuşi am reuşit să facem să se audă  imnul României în Danemarca„, a precizat Ovidiu Pănăzan, secretar general al F.R. Powerlifting.
Rezultate înregistrate: *cadete (sub 18 ani): Anamaria Motoca (categoria 52 kg, SCM Bacău) – 4 locuri doi, *Emilia Bulai (cat. 57 kg, SCM Bacău) – două locuri doi (genuflexiuni, împins din culcat), două locuri trei (îndreptări, total); *Andreea Andrei (cat. 84 kg, SCM Bacău) – 4 locuri trei; *Carmen Bianca Pîrva (cat. + 84 kg, CS Zamolxix Alba Iulia) – patru locuri întâi (180 kg – genuflexiuni, 80 kg – împins, 140 kg – îndreptări, 400 kg – total); România – locul doi pe naţiuni.
*junioare (sub 23 de ani): Andra Ghinet (cat. 57 kg, SCM Bacău) – două locuri patru (genuflexiuni, total), două locuri cinci (împins din culcat, îndreptări);
*cadeţi (sub 18 ani): *Laurenţiu Avram (cat. 57 kg, SCM Bacău) – locul 4 (îndreptări), două locuri 5 (împins din culcat, total), un loc şase (genuflexiuni); *Alexandru Cazacu (cat. 83 kg, Caza Powerlifting Timişoara) – patru locuri şapte; România – locul 7 în clasamentul pe naţiuni;
*juniori (sub 23 ani): Darco Sava Marcov (cat. 83 kg, Caza Powerlifting Timişoara) – un loc patru (îndreptări), două locuri şase (genuflexiuni, împins din culcat), locul 7 la total; România – locul 16 în clasamentul pe naţiuni.
Pentru România reprezintp cea mai bună participare de până acum, mulţumim pentru sprijinul acordat la această competiţie de ANST, Marius Filimon, Florin Roman, Simone Albani, Mihai Nicuşor, Gabriel Pleşa„, se arată în finalul comunicatului de presă. (M.N.)

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

INCENDIU în Ighiu: Un atelier de tâmplărie a luat foc. Pompierii au intervenit

Publicat

în

INCENDIU în Ighiu: Un atelier de tâmplărie a luat foc. Pompierii au intervenit

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, în localitatea Ighiu. Din primele date, incendiul se manifestă la un atelier de tâmplărie.

Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia alături de serviciul de voluntari din Ighiu.

La fața locului intervin pompierii cu trei autospeciale.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE 21.18: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta fără flacără, la panoul electric al atelierului. La momentul de față incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia.

Fără alte probleme.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

De 30 de ani ne chinuim să facem agricultură: În ce măsură își poate hrăni statul român propriul popor în cazul unei crize alimentare

Publicat

în

De 30 de ani ne chinuim să facem agricultură: În ce măsură își poate hrăni statul român propriul popor în cazul unei crize alimentare

România are toate datele pentru a deveni unul dintre marii producători de hrană ai Europei. Avem mult pământ roditor, cu ape din care putem iriga, cu o climă care încă ne ajută să facem agricultură.

O comoară care ar putea să hrănească peste 80 de milioane de oameni, dacă am înțelege cât de valoaroasă este și ce trebuie făcut. Duminică, la “România, te iubesc!”, aflăm în ce măsură țară noastră își poate hrăni propriul popor în cazul unei crize alimentare.

70% din toată suprafață agricolă este împărțită între micii fermieri, care fac o agricultură de subzistență și nu produc mare lucru. De 30 de ani ne chinuim fără succes să reparăm sistemele de irigații pe care tot noi le-am distrus. În 2020, an secetos, deficitul între importuri și exporturi a fost de aproape două miliarde de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: “Copilul rade. Iubirea și înțelepciunea mea e jocul. Adolescentul cânta. Jocul și iubirea mea e înțelepciunea…”

Mai marele agriculturii românești e relexat, inspirat și optimist.

″…Dar eu sunt optimist”

Nu la fel de optimiști sunt, însă, agricultorii din Dobrogea și estul României, unde seceta bate la ușa.

Analizele arată că, anul acesta, vom recolta cu 10-20% mai puțin decât în 2021, când am produs de trei ori mai multe cereale decât am consumat. Din 11 milioane de tone de grâu, șapte au plecat peste graniță. Din 15 milioane de tone de porumb, nouă au luat calea exportului, pentru că industria procesatoare, care ar da plus valoare producției agricole, nu prea există. Avem un million 200 de mii de vaci de lapte, însă doar 300 de mii sunt în ferme mari. Restul, în gospodării, iar țară noastră importă masiv carne și lapte.

Ionuț Lupu, reprezentantul Asociației Holstein Ro: Dacă în Ungaria subvenția primesc 800 euro pe animal, În România în cazul unor unor ferme industriașe, subvenția nu depășește 250 -300 de euro

Dr. Mihai Petcu, proprietar al unei ferme de vaci: “În jurul Bucureștiului au fost 42 de ferme care asigurau lapte”.

Duminică, la “România, te iubesc!” vedeți cât lapte poate asigura țara noastră pentru propriii locuitori. Tot atunci, vedem cum stăm și la capitolul carne.

Alexandru Baciu, proprietarul unei ferme de vaci: “Fermele tot noi le-am distrus, n-avem strategie”

Iar toate aceste probleme au un numitor comun: lipsa de viziune a autorităților și dispartitia specialiștilor din agricultură. România are 57 de licee cu profil agricol. Duminică, îl vizitam pe cel din Turnu Măgurele.

Cum putem să producem și să procesăm mai mult, cum ajută tehnologia de ultima generație agricultura, dar și câți bani vor ajunge în agricultara românească sunt întrebări la care răspundem duminică, la „România, te iubesc!”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Tinerii din Lunca Mureșului s-au întâlnit azi, la o dezbatere pe tema „CE IȚI DOREȘTI PENTRU COMUNITATEA TA?”

Publicat

în

Tinerii din Lunca Mureșului s-au întâlnit azi, la o dezbatere pe tema CE IȚI DOREȘTI PENTRU COMUNITATEA TA?

Au venit cu multe idei și propuneri de îmbunătățire a vieții în comună, idei pe care le-au discutat și le-au trecut pe hârtie.

Unitate și solidaritate, egalitate între etnii, realizarea unui after school, construirea unei grădinițe cu program prelungit, asfaltarea tuturor străzilor, sprijinirea dezvoltării agriculturii, modernizarea căminului cultural, inițierea unor cursuri de prim ajutor, organizarea unor tabere de vară, dotarea bibliotecii comunale cu mai multe cărți, dezvoltarea unor cluburi (șah, sport, lectură), oferirea de informare pentru tinerii care vor să acceseze fonduri nerambursabile, informarea cetățenilor comunei în legătură cu importanța protejării mediului, asigurarea transportului școlar pentru liceeni…sunt doar câteva dintre dorințele tinerilor .

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a nu rămâne doar niște dorințe scrise pe hârtie, ideile vor fi prezentate primăriei comunei, sub forma unei scrisori deschise.

Cartoanele scrise vor fi afișate în centrul comunei, pentru a putea fi văzute de locuitori, care pot scrie, la rândul lor, ce își doresc pentru comunitatea lor.

Dezbaterea constituie prima activitate din cadrul proiectului Erasmus Plus KA 210 ” Involved young people-developed communities”

Concomitent, partenerii din proiect Koinokalo Aps- din Italia și Asociatia World of Change din Macedonia de Nord, derulează la rândul lor dezbatere stradală, pentru a afla ce își doresc tinerii pentru comunitățile lor.

Ideile tuturor participanților (din toate țările) se vor regăsi în grupul de Facebook al proiectului-https://www.facebook.com/Involved-young-people-developed-communities-101334545831556 astfel că tinerii vor putea vedea dacă problemele comunităților din tări diferite sunt aceleași sau s-aud sunt și ele diferite.

Este o primă interacțiune între participanți, urmând ca tinerii să se întâlnească în august, pentru prima mobilitate în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare