Rămâi conectat

Sport

La Buzău, pe Stadionul “Metalul”, GT Sport Alba Iulia vrea să câștige turneul final Under 17

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GT Sport Alba Iulia a realizat o performanță extraordinară, calificându-se în “careul de ași” la nivel național al competiției juvenile Under 17.

Turneul final organizat de FRF se va disputa la Buzău, pe Stadionul “Metalul”, teren sintetic, în perioada 29-30 iunie (în prima zi, semifinale, a doua zi – finala mică și finala mare), inițial fiind perioada 26-27 iunie, variantă care așteaptă concretizarea oficială în aceste zile. Un adversar sigur va fi LPS Suceava, iar celelalte două semifinaliste se vor decide în urma turneelor semifinale din această săptămână, de la Crevedia și Constanța.

Perioada de pandemie a adus multă dificultate pentru această generație. Este o realizare în care am crezut, iar această performanță se datorează, așa cum am mai spus-o, băieților și muncii depuse. Fără suferință nu se poate construi nimic”, a spus George Țălnar.

Povestea acestei echipe frumoase, cu un potențial extraordinar, a început în luna aprilie a anului trecut, prin constituirea lotului, din mai multe generații, de la 2005 și până la 2009. S-a mers pe două paliere competiționale, echipa Under 17 și Liga a 4-a (cu o medie de vârstă de 16 ani și 8 luni), în iarnă s-au mai făcut câteva transferuri importante (Blagu, Iuga, An. Bogdan), și cel mai important, s-a realizat un cantonament centralizat la Poiana Brașov, unde s-a pus accent pe pregătirea fizică.

Suferința și înfrângerile din Liga a 4-a ne-au călit pentru disputele de la Under 17. Nimic din ce s-a petrecut la această echipă nu este rodul întâmplării. Obiectivul este câștigarea turneului final, să devenim campioni naționali, nu vom face act de prezență”, a precizat George Țălnar (41 de ani), la o emisiune la Radio “Unirea FM”.

Fiul fostului dinamovist Cornel Țălnar din anii ’80 (cu semifinală în CCE cu Liverpool, golurile celebre de la Hamburg sau Praga) a fost primul admis din țară la examenul Licenței UEFA A din luna februarie. GT Sport Alba Iulia a câștigat campionatul județean, iar ulterior a realizat victorii pe linie în cele 5 jocuri interjudețene (două cu Sparta Mediaș și alte trei la turneul semifinal de la Deva, cu CSM Cetate Deva, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, CS Moldova Nouă).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea