Ziarul Unirea

La București, liberalii din Alba au votat noul Statut, și-au ales conducerea și au rezolvat probleme ale județului

La Congresul PNL desfășurat vineri și sâmbătă la București au participat participă în total 32 de delegați din Alba: 5 reprezentanți de drept ai organizației județene și 27 de membri desemnați în cadrul Delegației Permanente.

Principala temă a reuniunii a fost modificarea Statutului PNL, adoptată cu 1424 de voturi ”pentru” pentru şi 3 împotrivă. De asemenea, liberalii și-au ales conducerea și au profitat de deplasarea în capitală pentru a rezolva unele dintre problemele județului.

ELIT

*PNL Alba are 5 membri in conducerea centrală a partidului

Conform Noului Statut PNL adoptat vineri, președintele PNL Alba Teodor Atanasiu este membru în Biroul Politic Central, iar deputații Călin Potor și Dan Coriolan Simedru alături de vicepreședinții PNL Alba Simion Crețu și Florin Roman sunt membri în Delegația Permanentă, forul de conducere al partidul între congrese.

*Crin Antonescu a fost ales președinte. Partidul mai are un prim-vicepreședinte, un secretar general și 31 de vicepreședinți

Crin Antonescu, singurul candidat la președinția partidului a fost reales cu 1.343 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind nule. Noul prim-vicepreședinte este Klaus Iohannis Eduard Hellvig este secretar general al PNL. De asemenea a fost aprobată lista celor 31 de vicepreședinți dintre care 15 vicepreşedinţi executivi

*Simion Crețu: ”Participanții la Congres au stabilit că modernizarea României va începe odată cu procesul de revizuire a Constituției”

La încheierea Congresului PNL de la București, vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu, a declarat:

”În cadrul Congresului PNL a fost definit și obiectivul fundamental pentru dezvoltarea României, conform viziunii noastre liberale. Acest obiectiv este dat de regândirea rolului statului în economie. Pornind de la principiul că ”stimulentele contează”, trebuie să răsplătim munca și eficiența acesteia și să stopăm risipa banilor publici. Trebuie să valorificăm potențialul agricol, inclusiv la nivelul județului nostru, să susținem dezvoltarea agriculturii ecologice și să atragem fonduri și resurse corespunzătoare pentru investiții în infrastructură. Participanții la Congres au stabilit că modernizarea României va începe odată cu procesul de revizuire a Constituției, prin consolidarea caracterului democratic al statului, prin reformarea sistemului autorităților publice, dar și prin procesul de reorganizare administrativă, prin înființarea unităților administrativ-teritoriale ale regiunilor”.

*Florin Roman, Teodor Atanasiu și Simone Albani au profitat de deplasarea în capitală pentru a rezolva unele probleme ale județului

Potrivit vicepreședintelui PNL Alba, Florin Roman, s-au făcut demersuri privind trecerea Cinematografului Dacia în domeniul public al municipiului Alba Iulia (consilierul local Simone Albani a discutat cu ministrul Culturii care a promis că va analiza cererea); s-a discutat cu secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca despre obținerea a încă 10 posturi nedidactice libere pentru județ; s-a stabilit o întâlnire cu președintele CJ Bihor, Cornel Popa, pentru o discuție privind „Drumul Împăratului” care leagă cele două județe vecine; s-a discutat cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, despre suplimentarea numărului de paturi la Spitalul Câmpeni și despre dotarea cu aparatura medicală; s-a solicitat sprijinul pentru susținerea activităților economice din județ, în special pentru Cuprumin, Hidroelectrica și Hidroserv Sebeș; președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a discutat despre realizarea unui cămin pentru persoane vârstnice la Baia de Arieș proiect ce va genera aproximativ 50 delocuri de muncă (finanțarea vine de la Banca Mondială – 1milion de euro și CJ Alba – circa 150.000 de euro).

Florin Roman precizează că în ceea ce privește Cuprumin Abrud ”este cert că societatea nu va intra la privatizare în acest an. Se discută despre posibila asociere cu un investitor privat care să vină cu banii pentru investiții și care să valorifice minereul. în discuție ni s-a propus și o eventuala asociere între Cuprumin și CJ Alba. După aprobarea bugetului pe 2013 la Cuprumin s-ar putea face și primele angajări, mult așteptate în zona Apusenilor”.

De asemenea, la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie s-a stabilit că la Hidroserv Sebeș nu vor exista disponibilizări colective, vor fi doar plecări naturale – pensionari sau voluntare.

Roman a mai anunțat pe rețeaua de socializare Facebook: ”Am avut bucuria de a discuta în particular câteva minute cu președintele PNL Crin Antonescu în legătura cu viitorul meu politic și profesional. Apoi l-am văzut scurt pe dl Johannis, un om extrem de modest. Celor care le era teama că a fost negociată „capitala de regiune” la Sibiu, înțeleg că o asemenea discuție nu a avut loc oficial”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

... 24 februarie 2013 at 17:35

De ce nu discutati si despre faptul că la CupruMin, la personalul TESA sunt câţiva angajati care au indeplinit conditiile de pensionare, şi pe care nu ii trimite nimeni la pensie? De ce nu ii trimiteti la pensie pentru a mai putea si altii să câştige o bucată de pâine? Numele: 1.Vătăjelu Sorin – inginer şef, 2.Morschl Iosif – tehnician, 3.Anca Vasile – subinginer, 4.Amariei Dorina – şef laborator, 5. Simina Nicolae- şef secţie piatră, 6. Tomuş Dorel – şef secţie auto. Cine are sânge în instalaţie pentru a face ordine şi a respecta legea în această firmă?

Status Quo 24 februarie 2013 at 18:47

Din meandrele gandirii… d-lui Cretu.

*Simion Crețu: ”Participanții la Congres au stabilit că modernizarea României va începe odată cu procesul de revizuire a Constituției”

Haida de…!!!

alexandru 25 februarie 2013 at 10:26

Printre problemele judetului rezolvate de liberali enumeram:
– cresterea impozitelor si taxelor locale
-sistarea tuturor finantarilor pentru investitiile publice( bazin olimpic, strazi zlatna,etc)
-acapararea tuturor functiilor de conducere de catre indivizi dubiosi-fosti golani protestatari
-castrarea femeilor de etnie roma care nus e ridica la nivelul social al vornicului lingau de partid rares buglea-idee extinsa apoi la toate doamnele facatoare de prunci sarace.
-spitale ramase inchise desi usl se afla la guvernare din luna aprilie.
-abandonarea tuturor proiectelor cu care au aburit publicul larg in alegeri: capitala europeana culturala, poli de crestere economica,deschidere spitale,atragere investitii,pod nou peste mures-la paclisa-idee stralucita a domnului albani.
in plus au rezolvat la nivel centrala mai multe probleme ale romaniei: inlocuire taxa auto cu timbru auto, crestere si extindere impozit forfetar,introducere coplata si impozite in agricultura,inchidere oltchim, insoklventa hidroelectrica, faliment cfr marfa si posta romana, faliment tvr,tva la incasare aplicata in asa fel incat nimeni nu mai vrea sa lucreze cu imm-urile afectated de aceasta decizie, crestere accize benzina,crestere amenzi cod rutier, discreditarea sistemului juridic din romania,blocare finantare proiecte europene, perpetuarea crzei citostaticelor-criza pentru care s-a cerut demisia unui guvern in trecut, adio schengen, anularea programului casa verde, programul rabla, blocarea programului prima casa
Si toate aceste bunatati in doar doua luni de guvernare. astept cu interes si alte masuri care vor duce sigur la dezvoltarea economica a acestei frumoase tari.

alinuta cu ochii rosii 25 februarie 2013 at 12:31

Cine a votat cu bucurie si mindrie patriotica ”schimbarea” ? 70% pentru 70% minciunele? data viitoare vor debita 80% pacaleli si sa vezi atunci realizari; si inca nu s-a dezlantuit m-me cimpeanu.

Comentariile sunt oprite