Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La București, liberalii din Alba au votat noul Statut, și-au ales conducerea și au rezolvat probleme ale județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Congresul PNL desfășurat vineri și sâmbătă la București au participat participă în total 32 de delegați din Alba: 5 reprezentanți de drept ai organizației județene și 27 de membri desemnați în cadrul Delegației Permanente.

Principala temă a reuniunii a fost modificarea Statutului PNL, adoptată cu 1424 de voturi ”pentru” pentru şi 3 împotrivă. De asemenea, liberalii și-au ales conducerea și au profitat de deplasarea în capitală pentru a rezolva unele dintre problemele județului.

*PNL Alba are 5 membri in conducerea centrală a partidului

Conform Noului Statut PNL adoptat vineri, președintele PNL Alba Teodor Atanasiu este membru în Biroul Politic Central, iar deputații Călin Potor și Dan Coriolan Simedru alături de vicepreședinții PNL Alba Simion Crețu și Florin Roman sunt membri în Delegația Permanentă, forul de conducere al partidul între congrese.

*Crin Antonescu a fost ales președinte. Partidul mai are un prim-vicepreședinte, un secretar general și 31 de vicepreședinți

Crin Antonescu, singurul candidat la președinția partidului a fost reales cu 1.343 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind nule. Noul prim-vicepreședinte este Klaus Iohannis Eduard Hellvig este secretar general al PNL. De asemenea a fost aprobată lista celor 31 de vicepreședinți dintre care 15 vicepreşedinţi executivi

*Simion Crețu: ”Participanții la Congres au stabilit că modernizarea României va începe odată cu procesul de revizuire a Constituției”

La încheierea Congresului PNL de la București, vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu, a declarat:

”În cadrul Congresului PNL a fost definit și obiectivul fundamental pentru dezvoltarea României, conform viziunii noastre liberale. Acest obiectiv este dat de regândirea rolului statului în economie. Pornind de la principiul că ”stimulentele contează”, trebuie să răsplătim munca și eficiența acesteia și să stopăm risipa banilor publici. Trebuie să valorificăm potențialul agricol, inclusiv la nivelul județului nostru, să susținem dezvoltarea agriculturii ecologice și să atragem fonduri și resurse corespunzătoare pentru investiții în infrastructură. Participanții la Congres au stabilit că modernizarea României va începe odată cu procesul de revizuire a Constituției, prin consolidarea caracterului democratic al statului, prin reformarea sistemului autorităților publice, dar și prin procesul de reorganizare administrativă, prin înființarea unităților administrativ-teritoriale ale regiunilor”.

*Florin Roman, Teodor Atanasiu și Simone Albani au profitat de deplasarea în capitală pentru a rezolva unele probleme ale județului

Potrivit vicepreședintelui PNL Alba, Florin Roman, s-au făcut demersuri privind trecerea Cinematografului Dacia în domeniul public al municipiului Alba Iulia (consilierul local Simone Albani a discutat cu ministrul Culturii care a promis că va analiza cererea); s-a discutat cu secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca despre obținerea a încă 10 posturi nedidactice libere pentru județ; s-a stabilit o întâlnire cu președintele CJ Bihor, Cornel Popa, pentru o discuție privind „Drumul Împăratului” care leagă cele două județe vecine; s-a discutat cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, despre suplimentarea numărului de paturi la Spitalul Câmpeni și despre dotarea cu aparatura medicală; s-a solicitat sprijinul pentru susținerea activităților economice din județ, în special pentru Cuprumin, Hidroelectrica și Hidroserv Sebeș; președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a discutat despre realizarea unui cămin pentru persoane vârstnice la Baia de Arieș proiect ce va genera aproximativ 50 delocuri de muncă (finanțarea vine de la Banca Mondială – 1milion de euro și CJ Alba – circa 150.000 de euro).

Florin Roman precizează că în ceea ce privește Cuprumin Abrud ”este cert că societatea nu va intra la privatizare în acest an. Se discută despre posibila asociere cu un investitor privat care să vină cu banii pentru investiții și care să valorifice minereul. în discuție ni s-a propus și o eventuala asociere între Cuprumin și CJ Alba. După aprobarea bugetului pe 2013 la Cuprumin s-ar putea face și primele angajări, mult așteptate în zona Apusenilor”.

De asemenea, la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie s-a stabilit că la Hidroserv Sebeș nu vor exista disponibilizări colective, vor fi doar plecări naturale – pensionari sau voluntare.

Roman a mai anunțat pe rețeaua de socializare Facebook: ”Am avut bucuria de a discuta în particular câteva minute cu președintele PNL Crin Antonescu în legătura cu viitorul meu politic și profesional. Apoi l-am văzut scurt pe dl Johannis, un om extrem de modest. Celor care le era teama că a fost negociată „capitala de regiune” la Sibiu, înțeleg că o asemenea discuție nu a avut loc oficial”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea