Rămâi conectat

Sport

La Alba Iulia – Crosul Olimpic Național, în 6 iunie 2018, în an Centenar!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eveniment sportiv de anvergură, în an Centenar, în Cetatea Marii Uniri. Miercuri, 6 iunie, de la ora 10.00, la Alba Iulia, în Șanțurile Cetății, se va desfășura a 31-a ediție a Crosului Olimpic Național.

Organizatorii speră într-o prezență record, peste 1000 de concurenți la acest concurs major, Cetatea Alba Carolina fiind iarăși gazda unei ediții a Crosului Olimpic Național, după 3 decenii, precedenta fiind în 1998, când Ion Țiriac era președintele COSR! “Este o mare bucurie şi un motiv de mândrie faptul că COSR a acordat orașului nostru onoarea de a găzdui un eveniment de asemenea anvergură. Mizăm pe o prezenţă numeroasă, de aproximativ 1.000 de participanţi, poate chiar să batem recordul înegistrat recent la Crosul Europei”, a declarat Vasile Grozav, secretarul filialei Alba a Academiei Olimpice Române. Anii anteriori, Crosul Olimpic Național s-a desfășurat la Constanța (2017), Bacău (2016).

*Nume grele, Mihai Covaliu și Simona Amânar!

La Alba Iulia vor fi prezenți cu acest prilej, președintele COSR, Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă și Simona Amânar – multipla medaliată europeană, mondială și olimpică, director al Academiei Olimpice Române. Organizatorii au pregătit numeroase premii. Biciclete, trotinete, cupe, rachete şi seturi de mingi de tenis îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în timp ce alergătorii categoriei 20+ vor fi recompensaţi pentru efortul lor cu biciclete eliptice, steppere, cupe, rachete şi seturi de mingii de tenis. De asemenea, vor fi acordate premii speciale, pentru cea mai numeroasă familie, cel mai tânăr/tânără participant/ă şi cel mai vârstnic/vârstnică participant/ă. “Este o onoare pentru noi, filiala din Alba, să găzduim ediția Crosului Olimpic Național, în an Centenar, la Alba Iulia”, a spus Vasile Grozav, profesor la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din municipiul reședință de județ. La start sunt așteptați concurenți din întreaga țară, alături de sportivii de la CS Unirea Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir sau Sebeș, elevi de la şcolile şi liceele din tot judeţul, studenţi ai universităţii albaiuliene, dar şi mulţi iubitori ai mişcării sportive în general, oameni simpli, din Alba şi din alte judeţe ale României, pentru care alergarea este sinonimă cu sănătatea.
Competiția propriu zisă se va desfășura în Șanțurile Cetății (Latura de Vest), pe mai multe categorii de vârstă, fete și băieți, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-19 ani, open (peste 20 de ani).

Toți participanții la cros vor primi din partea organizatorilor tricouri și medalii cu însemnele olimpice, și diplome de participare din partea Comitetului Internațional Olimpic. De asemenea, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va oferi primilor trei clasați 30 de premii constând în cupe, biciclete, trotinete, steppere, rachete de tenis, seturi mingi de tenis.

Programul este următorul: 8.30-9.30 – înscrierea participanților și distribuirea tricourilor, 10.00 – start pe distanța de 2700 metri (o tură de cetate) la categoriile 12-14 ani, 15-19 ani și open; 10.05 – start pe distanța de 600 metri, la categoriile 6-8 ani și 9-11 ani; 11.15 – festivitatea de premiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea