Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Alba Iulia, când doi se ceartă… nimeni nu câștigă – regulamentul de utilizare a Galeriilor de Artă, respins de Consiliul Local

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de hotărâre privind regulamentul de utilizare a Galeriilor de Artă din Alba Iulia a fost respins în ședința de astăzi a Consiliului Local.

O parte dintre consilieri nu a fost de acord cu unul dintre articole care prevedea că persoanele care doresc să organizeze manifestări culturale în respectivul spațiu expozițional vor întocmi și vor depune la Primăria municipiului Alba Iulia, până la data de 25 decembrie a anului în curs pentru anul următor, programul anual al desfășurării acestor manifestări, considerând că respectiva reglementare ar putea duce la forme de boicot între artiști sau chiar între artiști și alte persoane care ar putea rezerva pe mai mult timp spațiul care de peste 30 de ani a fost dedicat și folosit cu precădere de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Alba.

Prin întocmirea respectivului regulament administrația locală din Alba Iulia a intenționat să intervină pentru aplanarea disensiunilor apărute în ultima perioadă între membrii asociațiilor profesionale ale artiștilor plastici privind utilizarea Galeriilor de Artă din municipiu, prin stabilirea unor reguli clare pentru folosirea respectivului spațiu expozițional.

În urmă cu câteva luni Primăria municipiului Alba Iulia a fost solicitată să intervină în medierea unui conflict apărut între artiștii plastici din Alba privind utilizarea ”Galeriilor de Artă”. Cei 42 de membri ai Filialei Alba a UAPR au reclamat faptul că nu sunt lăsați să utilizeze spațiul expozițional, pe care a ”pus stăpânire” Traian Mârza care și-a făcut propria ”Uniune a Artiștilor Plastici”.

Potrivit artiștilor albaiulieni, până la un moment dat utilizarea spațiului s-a făcut după un program stabilit de comun acord (câte două luni pentru fiecare dintre cele două grupuri de artiști plastici), însă înțelegerea nu a mai fost respectată de Traian Mârza.

Prezenți la ședința de Consiliu Local de astăzi, reprezentanții Filialei Alba a UAPR au încercat să le explice consilierilor care sunt problemele lor, să-i convingă că Alba Iulia trebuie să aibă un spațiu expozițional dedicat artiștilor profesioniști care să nu se amestece cu grupări de amatori (ca cea condusă de Traian Mârza), pentru a nu crea confuzie în rândurile iubitorilor de artă și au cerut rezolvarea problemei prin încheierea unui contract de comodat prin care s-ar stabili clar cine poate utiliza Galeriile de Artă.

În prezent, după respingerea proiectului situația este și mai neclară. Nimeni nu a putut să explice ce se va întâmpla în perioada următoare până se va lua o hotărâre acceptabilă pentru toate părțile implicate, luându-se în considerare chiar o soluție care îi va nemulțumi pe toți: să se pună lacătul pe Galeriile de Artă până la soluționarea problemei.

Mai multe despre neînțelegerile dintre grupurile de artiști plastici din Alba puteți citi AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba. Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea