Rămâi conectat

Societate

La Aiud, sărbătorile pascale au fost marcate de acţiuni caritabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 14 aprilie, Andrea Katona şi Simona Lazăr, consilieri locali ai USL Alba în CL Aiud au vizitat 10 familii de aiudeni, pentru care au pregătit coşuri de Paşte, cu ouă vopsite, cozonac şi vin. Cei 10 destinatari ai campaniei lansate de consilierii USL au fost propuşi de cetăţeni ai municipiului Aiud, conform dorinţei celor două iniţiatoare care nu au dorit să aleagă singure beneficiarii acestei acţiuni caritabile, sens în care au făcut un apel la comunitate, pentru transmiterea de propuneri.
„Felul în care cetăţenii au reacţionat la apelul nostru m-a surprins şi pe mine. Pentru că a fost prima dată când am organizat o astfel de campanie, înaintea sărbătorilor de Paşte, ştiind şi câte probleme ne macină pe toţi, zi de zi, pentru că trăim vremuri atât de grele, ne aşteptam la deschidere din partea aiudenilor, oameni generoşi prin firea lor. Faptul că atât de mulţi s-au implicat şi au propus cunoştinţe ori vecini, pentru care sărbătorile nu ar fi însemnat atât de mult fără ajutorul nostru, ne-a impresionat”, a precizat consilierul local Simona Lazăr.
În săptămâna dinaintea sărbătorilor, cele două iniţiatoare au făcut pregătirile necesare, astfel încât sâmbătă, 10 familii de aiudeni să primească un coş de Paşti şi să poată întâmpina cum se cuvine sărbătorile. Majoritatea celor vizitaţi de Andrea Katona şi Simona Lazăr au fost vârstnici, care au primit cu lacrimi de bucurie pachetele pregătite de iniţiatoarele campaniei. „Nu a fost uşor să pregătesc atât de multe ouă vopsite, dar, văzând cât de bine a fost primit gestul nostru, aş fi fost în stare să mai vopsesc încă 200 de ouă. În cele câteva ore, când i-am vizitat pe aiudenii cărora le-am oferit coşul nostru, m-am încărcat cu suferinţele lor de zi cu zi, dar şi cu emoţia şi bucuria lor când ne-au văzut la uşă. Nu e prima acţiune pentru oameni pe care o organizăm, dar a fost una cât de poate de specială, pentru că ştim că am adus bucurie şi în casele unor oameni necăjiţi şi singuri”, a declarat Andrea Katona.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea