Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Klaus Iohannis NU o revocă pe Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi. Președintele a făcut anunțul luni seară, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni. „Motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă”, a declarat Iohannis. 

„În februarie, ministrul mi-a trimis propunerea de revocare și raportul. Ultimul cuvânt îl are conform legii președintele. La mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, care a ajuns la o altă concluzie decât așa-zisul raportul al ministrului. Avizul a fost unul negativ, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional. Constat că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului, Ministerul Justiției și CSM, ajung la concluzii diametral opuse. Am solicitat departamentelor de specialitate o analiză și câteva propuneri. Analizând motivele, am constat că autorul raportului consideră că acesta este o luare de poziție față de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce induce percepția că evaluarea ministrului Justiției poate fi subiectivă”, a declarat Iohannis.

Înaintea anunțului președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea declara că, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, va decide să întreprindă vreun demers, acesta va avea parte de sprijinul premierului și al întregului partid.

“Eu ştiu de la doamna prim-ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader şi noi îl susţinem pe ministrul Toader şi, în funcţie de ceea ce va anunţa preşedintele, dacă ministrul Toader intenţionează să întreprindă vreun demers, doamna prim-ministru îl va susţine şi noi vom acorda sprijinul politic”, a spus Liviu Dragnea, luni.

Ministrul Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, în data de 22 februarie, când a prezentat – la sediul Ministerului Justiției – raportul privind activitatea DNA. El a acuzat-o pe șefa DNA de ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Printre lucrurile pe care ministrul Justiției i le reproșează lui Kovesi sunt conflictele de natură instituțională ale DNA, refuzul de a se prezenta la Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din DNA, criticile aduse legilor justiției.

Reacția președintelui a venit la scurt timp. Președintele a transmis, printr-un comunicat de presă, că din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document.

Cotroceniul mai afirmă că ”președintele României s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea