Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție a cinci consilieri prezidențiali. Trei sunt foști jurnaliști

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis și-a numit cinci consilieri prezidențiali. Conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale este vorba de Dan Mihalache, Dan Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și Adrian-George Scutaru. Trei dintre ei au lucrat în presă. 

klaus iohannis alba iulia32Tatiana Niculescu Bran, purtator de cuvant al noului presedinte, este scriitoare si fost jurnalist la BBC. De la mijlocul anilor ’90 pana in 2004 a fost redactor la sectia romana a BBC World Service (Londra), dupa care, pana in 2008, a condus biroul BBC de la Bucuresti.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inainte sa intre in politica, la mijlocul anilor ’90, Dan Mihalache, actualmente liberal, a fost ziarist in primii ani de dupa revolutie. Mai precis, a fost reporter si redactor la ziarul fesenist „Azi” (1991-1993). In 1993, a fost si publicist la saptamanalul „Timpul – 7 zile”.

Asemenea lui Mihalache, liberalul George Scutaru a intrat in politica – via Alianta pentru Romania a lui Teodor Melescanu – in anii ’90, dupa ce a lucrat cativa ani in presa. Mediafaxaminteste ca el a lucrat ca jurnalist in cadrul acestei agentii din 1993 pana in 1998.

Secretarul Centrului de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Dan Muraru s-a născut la 20 mai 1982. A fost președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), (23 mai 2012-5 martie 2014) și consilier personal al președintelui PNL, Klaus Iohannis (iul. 2014-dec. 2014). Din aprilie 2014 este membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Cosmin Marinescu s-a născut la 29 martie 1976, în Târgoviște, județul Dâmbovița. A urmat studiile liceale între 1990 și 1994, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. Este doctor în economie, specializat în Microeconomie și Macroeconomie, dar și în domeniul Economiei Instituționale. În perioada mai — decembrie 2012, a fost consilier al ministrului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. Între decembrie 2012 și februarie 2014, a fost consilierul ministrului de Finanțe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea