// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Klaus Iohannis a promulgat legea privind construirea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, informează Administrația Prezidențială.

Legea prevede alocarea de la bugetul de stat a maximum 18.800 mii lei pentru realizarea monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 — Alba Iulia, județul Alba, suma urmând a fi utilizată pentru demararea lucrărilor necesare în anul 2017 și finalizarea acestora în anul 2018 cu încadrarea în bugetul aprobat în acest scop Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Local Alba Iulia.

Conform actului normativ, din această sumă, Ministerul Culturii și Identității Naționale va asigura maximum 10.300 mii lei pentru plata dreptului de autor către autorul monumentului de for public declarat câștigător al concursului pentru Monumentul Unității Naționale din Alba Iulia, organizat în anul 1993, precum și pentru plata materialului necesar, a lucrărilor de construire și de realizare a infrastructurii necesare pentru amplasare, ce vor fi realizate de autor.

Legea prevede și alocarea sumei de 8.500 mii lei în bugetul Consiliului Local Alba Iulia pe anul 2018, pentru realizarea lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial, reamenajarea Parcului Unirii și punerea în valoare a monumentului.

De asemenea, se prevede autorizarea Ministerul Finanțelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Klaus Iohannis a promulgat legea privind construirea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia

  1. dolfi 07.12.2017 la 17:27

    un rahat de monument care nu reprezinta nimic. nu spune nici o poveste.. .pana si electromotoru’ ala care statea vizavi de hotel in cetate e mai expresiv. Trebuiau niste statui care sa spuna o poveste, sa te faca sa te gandesti la Unire.
    Monumentu’ de tortura de pe vremea romanilor parca e o tinta pentru armele nucleare rusesti…

    • Tara lui Papura Voda 07.12.2017 la 23:40

      Subscriu!