Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis a promulgat legea privind construirea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, informează Administrația Prezidențială.

Legea prevede alocarea de la bugetul de stat a maximum 18.800 mii lei pentru realizarea monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 — Alba Iulia, județul Alba, suma urmând a fi utilizată pentru demararea lucrărilor necesare în anul 2017 și finalizarea acestora în anul 2018 cu încadrarea în bugetul aprobat în acest scop Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Local Alba Iulia.

Conform actului normativ, din această sumă, Ministerul Culturii și Identității Naționale va asigura maximum 10.300 mii lei pentru plata dreptului de autor către autorul monumentului de for public declarat câștigător al concursului pentru Monumentul Unității Naționale din Alba Iulia, organizat în anul 1993, precum și pentru plata materialului necesar, a lucrărilor de construire și de realizare a infrastructurii necesare pentru amplasare, ce vor fi realizate de autor.

Legea prevede și alocarea sumei de 8.500 mii lei în bugetul Consiliului Local Alba Iulia pe anul 2018, pentru realizarea lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial, reamenajarea Parcului Unirii și punerea în valoare a monumentului.

De asemenea, se prevede autorizarea Ministerul Finanțelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea