Juniorul Aiud, la un gol de calificarea între primele opt echipe din țară, la Trofeul “Gheorghe Ene”! Ghinion pentru micuții fotbaliști pregătiți de Cristian Biro

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Juniorul Aiud, campioana județeană a ultimilor doi ani la această categorie de vârstă, jucători născuți în anul 2010 și mai tineri, a fost la un singur gol distanță de o performanță remarcabilă: calificarea între cele mai bune opt echipe din țară la acest nivel juvenil.

Formația aiudeană pregătită de antrenorul Cristian Biro s-a comportat remarcabil la etapa de zonă a Interligii de iarnă Trofeul “Gheorghe Ene”, jocuri disputate în Sala Sporturilor din Reșița, terminând pe poziția secundă între reprezentantele celor 5 județe repartizate în Seria a 7-a.

ELIT

*Cristian Biro: „Avem cea mai talentată generație din județ”

Juniorul Aiud a câștigat trei jocuri și a pierdut unul singur (într-un mod dramatic, cu Atletico Arad), campioana turneului fiind decisă după un clasament între echipele ce au strâns nouă puncte, LPS Banatul Timișoara, Juniorul Aiud și Atletico Arad, un gol în plus aducând echipei de pe Bega mult dorita calificare. “A fost un turneu foarte bun pentru noi, dar din păcate am avut un ghinion teribil în jocul cu Atletico, când aveam nevoie de un egal, dar am primit gol cu 19 secunde înaintea finalului! Lucrăm împreună de 3-4 ani și sunt mândru de acești copii extrem de talentați. Pot să afirm că este cea mai bună generație de micuți fotbaliști din Alba! Trebuie să avem mare grijă de viitorul lor, să existe continuitate și garantez că pe 2-3 dintre ei îi vom vedea la televizor, adică vor ajunge să joace la nivel înalt. Am făcut un pas înainte comparativ cu anul trecut, e aceeași generație de 2010, și o să încercăm și la anul să ajungem în turneul final”, a spus antrenorul Cristian Biro.

*George Crăciun, cel mai bun portar al turneului!

Dar iată rezultatele înregistrate de merituoasa reprezentantă a Albei: *3-1 cu LPS Banatul Timișoara (viitoarea campioană), au marcat Codrea – un gol și Matei – două goluri; *8-2 cu CFR Simeria, au înscris Codrea – două goluri, Gărduș – 5 goluri, Drăgan; *1-2 cu Atletico Arad (cu un gol primit cu 19 secunde înaintea finalului, dintr-o lovitură liberă!), realizator Codrea; *6-0 cu CSM Școlar Reșița, reușite semnate de Codrea și Gărduș – câte două, Butnar și Drăgan – câte unul.

Lotul Juniorului Aiud a fost compus din următorii: George Crăciun, Aian Matei, Darius Drăgan, Vlad Codrea, Darian Gărduș, Krisztian Szekely, Tudor Silea, Ștefan Sîrbu, Tudor Butnar, Răzvan Vasînc și Ciprian Vlăzan (antrenor Cristian Biro, delegat Alin Butnar), portarul George Crăciun primind premiul cuvenit celui mai bun goalkeeper al turneului

Dan HENEGAR