Rămâi conectat

Actualitate

Județul Alba primește 94.000 de lei de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a aprobat joi alocarea sumei de 11,583 milioane lei, din Fondul de intervenție, pentru bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale din județele Alba, Gorj, Iași, Maramureș, Vaslui.

”Fondurile sunt necesare pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse de inundații și vor fi distribuite astfel: județul Alba — 94.000 lei, județul Gorj — 9.000.000 lei, județul Iași — 441.000 lei, județul Maramureș — 1.347.000 lei, județul Vaslui — 701.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Cantitățile foarte mari de precipitații căzute pe raza acestor județe, precum și topirea zăpezii au generat inundații și alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor și digurilor. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului din județele afectate.

Suma alocată pentru cele 5 județe va fi utilizată pentru refacerea de drumuri județene, comunale sau sătești, refacerea de străzi, poduri și podețe, acest lucru contribuind la desfășurarea transportului rutier în condiții de siguranță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea