Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Judeţul Alba a avut doi reprezentanţi la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni organizat la Sofia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

forumul-national-pes-activists-romania-2013-parlament-2Vicepreşedintele PSD Alba, Medrea Bogdan şi Coordonatorul PES Activists Zona Centru, Cristea Bogdan-Sorin, în calitate de activişti PES reprezentând judeţul Alba, au participat în perioada 21-23 iunie 2013 la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni organizat la Sofia. Delegaţia României a fost condusă de premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta la care s-a alăturat si Ministrul Mediului Rovana Plumb şi europarlamentarul Corina Creţu.

La eveniment au participat peste 40 de activişti PES din România, tara noastră fiind delegaţia cea mai importantă din cele prezente la Consiliu demonstrând astfel forţa organizaţiei PES activists România la nivel european. În cadrul evenimentului delegaţii PES s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, seful grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev şi secretarul general al PES, Achim Post.

În cadrul Consiliului PES, delegaţii au stabilit să susţină o candidatură unică a stângii pentru şefia Comisia Europene. Persoana care a fost cea mai des nominalizată de delegaţi a fost preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Preşedintele-coordonator naţional PES activists România, Victor Negrescu, a declarat în cadrul Consiliului PES: „PSD şi România a fost cea mai bine reprezentată delegaţie la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni. Acest lucru demonstrează că noi social democraţii din România suntem decişi să susţinem drumul european al tării noastre. Un drum care însă nu se va mai parcurge cu capul plecat ci demonstrând partenerilor europeni forţa şi ambiţia României de a conta în Europa. Am citit în presa că anumiţi europarlamentari PDL critică dorinţa PES de a nominaliza un candidat unic la şefia Comisiei Europene şi în special persoana preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Probabil că domnii europarlamentari de la PDL au trăit bine pe perioada guvernării PDL si consideră că preşedintele de dreapta al Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a ajutat România şi a oprit criza economică să ne afecteze ţara. Noi credem că nu! Noi credem că se puteau face mai multe si credem că Barosso a dezavantajat mereu România si este timpul după 10 ani la şefia Comisiei Europene să lase locul unui om care cunoaşte tara noastră, care a vizitat-o în nenumărate rânduri si care înţelege prioritatea comună a tuturor europenilor: dezvoltarea economică în toate ţările europene si crearea de locuri de muncă decente”.

PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la niveJlul tuturor ţărilor membre UE. In prezent în România există peste 3000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 300 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007. Organizaţia PES activists România este recunoscută de statutul PSD si de mai multe acorduri europene între partidele de stânga care îi conferă responsabilitatea dezvoltării dezbaterii pe teme europene si colaborării cu partidele si militanţii de stânga din Europa.

Semnat: Victor NEGRESCU Presedinte-coordonator national PES activists România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea