Rămâi conectat

Politică Administrație

Joi, 30 aprilie, GREVĂ generală în administrația publică. Primăria Alba Iulia ”trage obloanele” pentru o zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicaliștii din Primăria Alba Iulia se alătură acțiunilor de protest organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Dintre cei 411 salariați, 257 au fost de acord cu măsurile ce vor fi luate, astfel, administraţia publică din municipiu va fi blocată total pentru o zi, joi, 30 aprilie, când este anunțată greva generală.

greva_administratieLa nivel național, sindicaliştii pregătesc şi un mare miting de protest, pe 27 mai, la care sunt aşteptaţi cel puţin 3000 de oameni și amenință cu o grevă generală pe termen nelimitat, începând cu a doua parte a anului.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), întrunită în şedinţa Biroului federal pentru a analiza rezultatul întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului României din data de 23 aprilie, pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală. Sindicaliştii au constatat că Guvernul României „a dat dovadă de aceeaşi indiferenţă” faţă de aceştia, potrivit stiripesurse.ro

Salariaţii din administraţia publică cer reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Sindicaliştii mai cer creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea