Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmii au amendat doi soți din Blaj pentru nu afişaseră preţul mărţişoarelor pe care doreau să le tranzacţioneze

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Neafişarea preţului la mărţişoare, consumul de alcool în public şi pătrunderea ilegală într-o societate comercială sunt faptele sancţionate de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri, 22 februarie a.c., doi soţi din municipiul Blaj au fost sancţionaţi de un echipaj de jandarmerie pentru că nu afişaseră preţul mărţişoarelor pe care doreau să le tranzacţioneze. Potrivit Legii nr.12 din anul 1990 – republicată –  “omisiunea întocmirii şi afişării(…)la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor (…), ori acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife” constituie contravenţie şi se sancţionează cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii sau cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Datorită faptului că se aflau la prima abatere de acest fel şi pentru că, în prezenţa jandarmilor, au remediat deficienţa constatată, Sita şi Ionel G. au fost sancţionaţi de data aceasta doar cu avertisment scris.

Sâmbătă, 23 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Alba Iulia, a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru aceeaşi faptă. Astfel, în mai puţin de şapte ore, domnul B.Dan a fost surprins de două echipaje de jandarmerie în timp ce consuma alcool în acelaşi loc public, respectiv parcarea din faţa unui supermarket  din municipiul Alba Iulia. Prima dată a fost observat de jandarmi în jurul orei 9.00 şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei. Iniţial, bărbatul a părăsit parcarea magazinului, dar în jurul orei 15.00 s-a întors şi,  fără a învăţa nimic din păţania de dimineaţă şi nesocotind recomandările jandarmilor, a cumpărat din nou alcool şi din nou a vrut să-l consume în văzul publicului. Bineînţeles că nu a trecut mult timp şi bărbatul a fost identificat de un alt echipaj de jandarmerie. De data aceasta, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Duminică, 24 februarie a.c.,  în jurul orei 15.00, în urma unei solicitări primite prin  S.N.U.A.U. – 112,  un echipaj de jandarmerie a intervenit la fosta fabrică Refractara şi a surprins 4 persoane care pătrunseseră ilegal în incintă. Cei patru cetăţeni – Ş.R., de 44 de ani, B.I., de 58 de ani, C.N.T., de 16 de ani şi A.M., de 42 de ani – locuiesc în municipiul Alba Iulia şi intraseră în perimetrul fostei fabrici probabil cu intenţia de a sustrage fier vechi pentru a-l valorifica ulterior în interes personal. Intervenţia oportună a jandarmilor le-a stopat intenţiile ilegale şi a prevenit apariţia unor fapte de natură penală ( furt sau distrugere ). Pentru “pătrunderea prin încălcarea normelor legale de acces în sediile societățiile comerciale, doi bărbaţi – care nu sunt la prima abatere de acest fel – au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei, iar femeia şi minorul – cu câte un avertisment scris” se arată într-un comunict remis presei de Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea