Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmii au amendat doi soți din Blaj pentru nu afişaseră preţul mărţişoarelor pe care doreau să le tranzacţioneze

Publicat

în

Neafişarea preţului la mărţişoare, consumul de alcool în public şi pătrunderea ilegală într-o societate comercială sunt faptele sancţionate de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri, 22 februarie a.c., doi soţi din municipiul Blaj au fost sancţionaţi de un echipaj de jandarmerie pentru că nu afişaseră preţul mărţişoarelor pe care doreau să le tranzacţioneze. Potrivit Legii nr.12 din anul 1990 – republicată –  “omisiunea întocmirii şi afişării(…)la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor (…), ori acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife” constituie contravenţie şi se sancţionează cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii sau cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Datorită faptului că se aflau la prima abatere de acest fel şi pentru că, în prezenţa jandarmilor, au remediat deficienţa constatată, Sita şi Ionel G. au fost sancţionaţi de data aceasta doar cu avertisment scris.

Sâmbătă, 23 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Alba Iulia, a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru aceeaşi faptă. Astfel, în mai puţin de şapte ore, domnul B.Dan a fost surprins de două echipaje de jandarmerie în timp ce consuma alcool în acelaşi loc public, respectiv parcarea din faţa unui supermarket  din municipiul Alba Iulia. Prima dată a fost observat de jandarmi în jurul orei 9.00 şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei. Iniţial, bărbatul a părăsit parcarea magazinului, dar în jurul orei 15.00 s-a întors şi,  fără a învăţa nimic din păţania de dimineaţă şi nesocotind recomandările jandarmilor, a cumpărat din nou alcool şi din nou a vrut să-l consume în văzul publicului. Bineînţeles că nu a trecut mult timp şi bărbatul a fost identificat de un alt echipaj de jandarmerie. De data aceasta, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Duminică, 24 februarie a.c.,  în jurul orei 15.00, în urma unei solicitări primite prin  S.N.U.A.U. – 112,  un echipaj de jandarmerie a intervenit la fosta fabrică Refractara şi a surprins 4 persoane care pătrunseseră ilegal în incintă. Cei patru cetăţeni – Ş.R., de 44 de ani, B.I., de 58 de ani, C.N.T., de 16 de ani şi A.M., de 42 de ani – locuiesc în municipiul Alba Iulia şi intraseră în perimetrul fostei fabrici probabil cu intenţia de a sustrage fier vechi pentru a-l valorifica ulterior în interes personal. Intervenţia oportună a jandarmilor le-a stopat intenţiile ilegale şi a prevenit apariţia unor fapte de natură penală ( furt sau distrugere ). Pentru “pătrunderea prin încălcarea normelor legale de acces în sediile societățiile comerciale, doi bărbaţi – care nu sunt la prima abatere de acest fel – au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei, iar femeia şi minorul – cu câte un avertisment scris” se arată într-un comunict remis presei de Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

Publicat

în

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

O ordonanţă de urgenţă care obligă producătorii şi comercianţii din România să facă lunar rapoarte cu stocurile, ar urma să fie adoptată în perioada următoare.

Cei care nu vor declara stocurile – pot fi amendați cu sume între 500.000 și 1 milion de lei – iar cei care vor prezenta date incorecte sau incomplete riscă amenzi între 50.000 lei și 250.000 lei. Raportările trebui să ajungă la ministerul agriculturii pana pe data de 15 a fiecarei luni.

Trebuie trimise stocurile la produse precum legume, fructe, cereale, seminte, carne, lapte, conserve, apa, zahar sau miere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care au cantitati mici de marfa sunt scutiţi de raportare. Spre exemplu, magazinele cu o suprafata de sub 400 de metri patrati, sau cei care au sub 10 tone de legume si fructe sau sub 25 de tone de cereale.

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Publicat

în

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Referitor la măsurile anunțate aseară de Guvern, printre care se numără și aceea de a ingheța angajările în sistemul bugetar, Federatia Natională a Sindicatelor din Finanțe atrage atenția asupra faptului că o astfel de măsură, aplicată general, fără o analiză sectorială, este departe de a aduce rezultatele dorite.

Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus și în niciun caz o îmbunătățire a colectării veniturilor la bugetul statului!

În acest sens dorim să facem câteva precizări:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • In sistemul Ministerului Finanțelor, care cuprinde Ministerul Finanțelor – aparat central, ANAF – aparat central și unități subordinate, nu s-au mai făcut angajări din anul 2016
  • De la aproximativ 28.000 de angajați, numărul s-a diminuat de la an la an, ajungând la 22.000
  • 10% din angajați au vârste până în 30 de ani, 10% între 30 și 40 ani, 40% între 40 și 55 de ani și 40% peste 55 de ani – rezultă o îmbătrânire accelerată a sistemului
  • In fiecare an se vacantează în medie 800 de posturi, atât prin pensionări, cât și prin plecări din sistem și, din păcate, tot mai multe decese, datorate mediului stresant în care se desfășoară activitatea.

Pe cale de consecință, pentru a funcționa și a performa, sistemul fiscal are nevoie urgentă de infuzie de personal tânăr și în niciun caz de o măsură de inghețare a angajărilor, care ar echivala cu un colaps.

Se vorbește de ani buni despre digitalizarea sistemului fiscal, dar acest proces este de durată și nu-și poate produce efectele imediat. In prezent sistemul funcționează la cota de avarie, cu personal insuficient, programe informatice greoaie, fără baze de date interconectate. Colectarea nu poate fi îmbunătățită prin măsuri care nu țin cont de realitatea instituției.

Prin urmare, solicităm Guvernului ca, la elaborarea actului normativ care va reglementa măsurile anunțate, să țină cont de particularitățile sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor și să nu ia decizii care pot avea efectul invers celor preconizate.

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Publicat

în

Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Grupul hotelier Accor va deschide un nou hotel în România, la Alba Iulia. Noul proiect, Mercure Alba Iulia Cetate, va fi primul hotel din acest oraș afiliat unui lanț internațional și va fi inaugurat în al doilea trimestru din 2024.

Hotelul va funcționa în cadrul unui contract de franciză cu un investitor local, parte a grupului Dentotal, care a deschis deja două hoteluri în cadrul grupului: Mercure Bucharest City Center în 2014 și ibis Styles Bucharest City Center în 2020.

Amplasat la câteva minute de Cetate, hotelul din Alba Iulia va avea 112 camere și apartamente, dispuse pe trei etaje plus mansardă, un restaurant de 282 mp cu terasă exterioară, o sală de evenimente de 430 mp, un centru SPA, un loc de joacă pentru copii în interior și exterior și o parcare exterioară și interioară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Platforma booking.com listează în prezent doar zece hoteluri în Alba Iulia. Orașul Unirii, situat în inima Transilvaniei, este vizitat anual de mii de turiști români și străini. În topul destinațiilor preferate de turiști se află Cetatea Albă Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare