Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Jandarmii asigură ordinea publică la cele două festivaluri organizate în acest weekend la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Jandarmeriei Romane sarbatorita la Alba Iulia006Jandarmii vor asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la manifestările  cultural artistice care vor avea loc în perioada 25 – 27 aprilie a.c., pe timpul  festivalului “ ZILELE CETĂŢII  – FESTIVALUL ROMAN APULUM ”.

Potrivit unui comunicat remis presei de Jandarmeria Alba, “evenimentul va avea loc în municipiul Alba Iulia, iar echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor sau faptelor antisociale precum cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate. De asemenea, echipajele de jandarmerie vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor stări tensionate şi vor fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp în cazul în care aceste situaţii vor fi semnalate.

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor incidente nedorite, supunem atenţiei tuturor celor care vor participa la festival să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. În plus, reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod penal, “ fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:   a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

În final, reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentul amintite şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea