Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Iulia Bîrlea, de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză: ”Scopul meu este de a reprezenta colegiul la etapa națională”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iulia Bîrlea, de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză: ”Scopul meu este de a reprezenta colegiul la etapa națională”

Iulia Bîrlea, elevă la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir a obținut premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză. Iulia spune că scopul ei este de a ajunge să reprezinte colegiul la etapa națională.

În seria reușitelor la olimpiadele de limbi străine se înscrie și succesul din acest an al Iuliei Bîrlea, eleva noastră din clasa a X-a de la profilul de Filologie intensiv limba engleză, pregătită de doamnele profesoare Vanț Lilica și Anca Alisie pentru care, zicala “În viață poți să faci orice îți propui” reprezintă mai mult decât o înșiruire de cuvinte destinate discursurilor motivaționale ci mai degrabă un stil de viață care a transformat-o pe Iulia într-o elevă extraordinară – ambițioasă disciplinată, serioasă, exigentă cu ea însăși și mai presus de toate, conștientă de valoarea sa precum și de faptul că „the sky’s the limit” cum ar zice englezul adică doar cerul e limita.

Citește și: FOTO Cupa Prieteniei la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”: Elevii au primit medalii, insigne, diplome și premii

Nu e de mirare deci faptul că, înarmată cu o asemenea mentalitate, Iulia a reușit să obțină premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, performanță care i-a adus un zâmbet larg pe buze și o licărire deosebită în ochi- ușor de remarcat atunci când acest subiect este adus în discuție.

Iată ce ne-a declarat Iulia când am rugat-o să ne dea detalii în legătură cu drumul parcurs pentru a obține acest rezultat notabil:

“Am crescut auzind expresia „Poți să faci orice îți propui” de la toate persoanele din jurul meu. Când m-am întâlnit cu limba engleză pentru prima oară, m-am simțit de parcă aș fi stat în fața unui zid impenetrabil- asta până când mi-am propus să-l dobor, și asta am și făcut, iar răsplata a fost pe măsură! Nu mă așteptam să găsesc o lume atât de minunată în spatele său și astăzi sunt foarte recunoscătoare perseverenței mele de atunci – deoarece în ciuda obstacolelor, nu m-am dat bătută nici o clipă.

Anul acesta a fost unul încărcat de reușite în care mi-am depășit performanța de anul trecut şi chiar dacă nu mi-am atins încă scopul de a reprezenta colegiul la etapa națională, acest rezultat arată că sunt o mai bună versiune a mea față de anul trecut şi voi continua să fiu din ce în ce mai bună până când voi ajunge în vârf.

Nu este posibil să uit de contribuția enormă a doamnei profesoare Alisie Anca, care nu a renunțat nici o clipă în a crede în mine și în reușita mea, iar doamnei profesoare Lilica Vanț, doresc să îi mulțumesc din adâncul sufletului pentru toată răbdarea, îndrumarea și sprijinul pe care mi l-a acordat, şi sper ca şi în următorii ani să-mi fie alături în această călătorie.”

Felicitări Iulia! Suntem convinși că scopul tău nu va rămâne neatins și că e doar o chestiune de timp până când îți vom vedea evoluția la etapa națională!

prof. Alisie Anca


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea