Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ITM Alba: Administratorul unei firme din Sebeș s-a ales cu plângere penală pentru muncă la negru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La nivelul judeţului Alba s-a derulat, în zilele de 11 şi 19 iunie a.c., campania naţională de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate în domeniul construcţiilor, organizată şi monitorizată de Inspecţia Muncii.

Au fost verificate 35 de unităţi de profil cu 374 de salariaţi din care 21 de femei.  Au fost sancţionaţi contravenţional 4 agenţi economici cu amenzi în valoare de 80.300 lei din care 70.000 lei pentru munca la negru, fiind depistate 14 persoane care munceau fără forme legale de angajare.

Potrivit reprezentanților ITM Alba, pentru firma SC Medent Proiect SRL Sebeș, unde au fost găsite 7 persoane muncind la negru, s-a formulat plângere penală, întrucât legislaţia în vigoare stabileşte faptul că primirea în lucru a mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare, constituie infracţiune.

Celelalte trei firme cu nereguli sunt: SC Armonia Residence SRL Alba Iulia, cu 3 persoane fără forme legale de angajare (amendă 30.000 de lei), SC Ferconstruct SRL Aiud cu 3 persoane fără forme legale de angajare (amendă 30.000 lei) și Întrep. Individuală Marcu Vasile, cu 1 persoană fără forme legale de angajare (amendă 10.000 de lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea