Rămâi conectat

Actualitate

„Îți dau de leșini”: Un interlop din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, după ce a amenințat un polițist local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Îți dau de leșini”: Un interlop din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, după ce a amenințat un polițist local

Un interlop din Alba Iulia, recidivist, s-a ales cu o pedeapsă cu închisoarea, cu executare, pentru că a amenințat un polițist local și a tulburat ordinea și liniștea publică.

Scandalul a avut loc în 26 octombrie 2020 și a plecat de la o dispută privind un loc de parcare. Prima hotărâre a fost pronunțată la Judecătoria Alba Iulia pe data de 19 septembrie 2022.

Doi polițiști locali au fost solicitat să intervină pe strada situată în spatele blocurilor M, Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, unde se reclamase ocuparea unui loc de parcare.

Ajunşi la faţa locului, cei doi polițiști au observat-o pe concubina unui interlop din oraș (G.L.N.) care nu purta mască de protecție. Unul dintre aceștia a încercat să o legitimeze pentru a lua măsurile legale. Femeia a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrantă și l-a anunţat telefonic pe concubinul său, spunându-i acestuia din urmă că un polițist „trage de ea”.

„În urma apelului, inculpatul, care în acel moment se afla împreună cu martorul (…) la sala de forță, s-a urcat împreună cu acesta în autoturismul personal și s-a deplasat în locul indicat de către concubina sa. Strada are o singură bandă de circulație, este cu sens unic, de o parte și de alta aflându-se parcate autoturisme. Ajungând în locul în care se afla concubina sa și cei doi polițiști locali, inculpatul, însoţit de martorul (…), a oprit autoturismul în dreptul primilor, astfel încât nu mai exista spațiu care să permită trecerea altor autoturisme. S-a dat jos din autoturism și s-a îndreptat, în mod amenințător, direct către persoana vătămată (…), urlând către aceasta şi adresându-i cuvinte și expresii jignitoare. De asemenea, s-a apropiat la o distanță mică cu capul de fața persoanei vătămate, a mimat lovituri cu capul, a ridicat, în repetate rânduri, mâinile deasupra capului și le-a îndreptat, mimând lovituri înspre polițistul local”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

„Îți dau de leșini”

Din înregistrarea video existentă la dosarul cauzei rezultă că bărbatul a adresat polițistului local amenințări cu acte de violență, urlând către aceasta „îți dau de leșini” și că îl va viola. Pe o altă filmare, este surprins când îi spune polițistului: „Mai ai doi ani şi ieşi la pensie? Nu mă mut de aicea”.

„Inculpatul a acţionat de o aşa manieră încât să intimideze persoana vătămată și să-i inducă acesteia ideea că dacă nu abandonează acțiunile legale îndreptate împotriva concubinei sale, va fi agresată fizic. În acest interval de timp, autoturismul inculpatului a blocat circulația pe stradă și, deși i s-a cerut în repetate rânduri să îl mute, acesta a refuzat”, se mai susține în hotărâre.

Strada a fost blocată circa 11 minute, în spatele mașinii oprite pe banda de circulație fiind nevoite să oprească mai multe autoturisme.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, bărbatul a fost parțial sincer, recunoscând că a lăsat autoturismul pe stradă și că astfel s-a blocat circulația, că a adresat injurii polițiștilor locali și că la eveniment s-au strâns mai multe persoane. Nu a recunoscut, însă, că l-a amenințat pe polițist.

În faţa instanţei de judecată, acesta nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, arătând că a fost provocat, întrucât poliţistul local trăgea de concubina sa.

În final, „beneficiind” și de faptul că mai are o condamnare cu suspendare, din 2019, pentru conducere fără permis, bărbatul a primit 1 an și 2 luni de închisoare în regim de detenție, plus o amendă penală în valoare de 3.900 de lei.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea