Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ISU ALBA: Plan de măsuri în situații de caniculă. Ce pot face oamenii pentru a se proteja de temperaturile extrem de ridicate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ISU ALBA: Plan de măsuri în situații de caniculă. Ce pot face oamenii pentru a se proteja de temperaturile extrem de ridicate

În contextul temperaturilor ridicate prognozate pentru perioada următoare în județul Alba, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a luat măsuri pentru a gestiona tipul de risc asociat caniculei și temperaturilor extreme.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Hotărârea adoptată în ședința extraordinară din data de 21 iulie 2023 prevede următoarele acțiuni:

  1. Autoritățile și instituțiile publice din județul Alba vor adapta programul de lucru și vor limita activitățile desfășurate în aer liber în intervalul 11:00 – 18:00, perioadele cu cele mai ridicate temperaturi.
  2. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul municipiilor și orașelor din județul Alba, sprijinite de Direcția de Sănătate Publică Alba și Crucea Roșie Română Filiala Alba, vor amenaja puncte medicale de prim ajutor și adăpostire a populației în zonele aglomerate. Aceste puncte vor fi dotate cu apă potabilă distribuită gratuit și, de preferat, în locații climatizate precum spații comerciale sau farmacii.
  3. Autoritățile, inclusiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba, Direcția de Sănătate Publică Alba și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, vor informa preventiv populația cu privire la respectarea recomandărilor pe timpul perioadelor caniculare și vor interzice utilizarea focului deschis în zonele cu miriști și vegetație uscată pentru a preveni incendiile.
  4. Direcția Silvică Alba și Garda Forestieră Alba vor monitoriza zonele forestiere frecventate de turiști, având în vedere riscul crescut de incendii în condițiile caniculei și vor interveni cu personal și mijloace specifice pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și de pădure.
  5. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, vor verifica respectarea programului de lucru și asigurarea condițiilor optime de muncă, precum și a aprovizionării cu apă potabilă în cantități suficiente pentru angajați.
  6. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor identifica persoanele vulnerabile afectate de caniculă și vor comunica situația acestora la Direcția de Sănătate Publică pentru luarea măsurilor necesare în colaborare cu medicii de familie.
  7. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor asigura personalul necesar pentru intervenții de urgență și vor coordona tehnicile de intervenție.
  8. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor desfășura misiuni pentru transportul apei menajere și potabile către gospodăriile populației din zonele afectate de caniculă și secetă.

Hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba va fi transmisă pentru punerea în aplicare către instituțiile și autoritățile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență la nivel județean, precum și către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De asemenea, hotărârea va fi afișată pe site-ul Instituției Prefectului din Județul Alba pentru informarea publicului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat Mai mulți localnici din satul Șpring s-au mobilizat la apelul primarului Iulia Stănilă și au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea gardurilor celor două biserici din sat. Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, împreună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea