Rămâi conectat

Actualitate

Istoria României Mari, în imagini 3D. Proiectul educațional “Acum 100 ani” oferă posibilitatea vizualizării 3D a armelor și decorațiilor folosite în cele două războaie mondiale

Mondoc Adriana

Publicat

în

Un proiect ambițios lansat de Historia Rediviva oferă posibilitatea vizualizării 3D a armelor și decorațiilor folosite în cele două războaie mondiale.

Prin lansarea proiectului “Acum 100 ani”, Historia Rediviva marchează inaugurarea conceptului de Visual History un mod dramatizat de prezentare a informaţiilor istorice aduse în prezent prin mijloace vizuale, utilizând tehnologia 3D și realitate virtuală.

Astfel ia naștere istoria ca entertainment. Proiectul se adresează în special tinerilor, comunicând în limbajul consacrat pentru generația lor, utilizând tehnologia drept liant informațional și generând o interacțiune autentică, bazată pe empatie cu aceștia.

Pentru secțiunea de Memorialistică proiectul www.acum100ani.ro s-a bucurat de sprijinul Editurii Humanitas și Editurii Militare, ce au furnizat în calitate de parteneri ai proiectului fragmente valoroase din jurnale de război publicate de-a lungul anilor.

Pentru secțiunea Decorații proiectul a avut susținere din partea Asociației Tradiții Ostășești și, în mod special, a președintelui Emil Boboescu, oferind consultanță pe teme istorice și militare. Contribuții valoroase (donații de cărți poștale și medalii) au oferit și Grecu Dan Simion, Lucian Ionuț Vintilă și Liviu Burcea, urmași ai eroilor de război sau pur și simplu oameni obișnuiți pasionați de istorie. Iar Jecinci și Colorostariu au avut amabilitatea de a dona fotografii de epocă, colorizate.

Sursa: defenseromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea