Rămâi conectat

Curier Județean

IȘJ Alba, selecție pentru angajarea a 30 de experți care să realizeze materiale didactice pentru un site de instruire și testare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Școlar Județean Alba organizează selecție pentru angajarea pe perioadă determinată (5 luni, 3 ore/zi) a 30 experți pentru realizare de materiale didactice pentru o platformă online de instruire și testare, în cadrul proiectului POSDRU /190/1/1/S/156882 „De ce, cum și ce învăț?”, potrivit unei note postate pe site-ul IȘJ Alba.

Condiții de participare:

  • experiență didactică sau experiență în realizarea de produse (cărți, programe PC) destinate copiilor
  • abilități medii sau avansate de operare la calculator (experții selectați vor realiza lecțiile, pe platformă online).

ISJ Alba03Desfășurarea concursului Selecția se va realiza în două etape:

Etapa I – 30.07.2015-07.08.2015 – Evaluare pe baza următoarelor documente:

  • CV (obligatoriu format europass 2014, la postul vizat se va trece Expert realizare materiale pe site, proiect „De ce , cum și ce învăț?”, beneficiar ISJ Alba) – maxim 25 puncte
  • Portofoliu Se vor avea în vedere cu deosebire inițiativele personale, contribuțiile la proiecte și realizările din afara obligațiilor de serviciu, care vizează ameliorarea educației. (Descriere – max. 3 pagini, font 12, 1,5 spațiere între rânduri) – maxim 25 puncte
  • O lucrare personală în concordanță cu scopul și mijloacele proiectului, conform precizărilor de mai jos, cel mult 5 pagini. – maxim 25 puncte.

Scopul proiectului este de a motiva elevii să-și îmbunătățească pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe cheie, de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe. Mijlocul prin care se realizează acest lucru este un site care are 2 secțiuni, una de învățare și una de concurs. Organizarea materialelor se va face pe 6 niveluri, sub formă de joc (cele 8 domenii se vor regăsi pe fiecare nivel). Un nivel corespunde la 2 clase, nivelul 1 claselor III-IV, 2 claselor V-VI, …, nivelul 5 corespunde claselor XI-XII, nivelul 6 fiind pentru abordarea avansată. Fiecare lecție/test parcurs cu succes îi va aduce puncte elevului.

Lucrarea va propune materiale (exemple concrete sau descrieri ale lor) care vizează motivarea pentru un domeniu de competență (de preferință pentru cel în care este specializat candidatul), pentru minim 2 niveluri. Se va avea în vedere că pe fiecare nivel vor fi 5 lecții și 5 teste pentru fiecare domeniu. Candidații vor specifica toate cele 5 teme propuse pe fiecare nivel (în domeniul de competență ales), dar detalierea se va face doar pe câte o lecție și un test pentru fiecare nivel (total 2 lecții, 2 teste, maxim 25 exerciții/întrebări fiecare).

Lucrarea nu va ilustra cum se vor preda disciplinele, nu vor conține lecții la o disciplina sau alta din domeniul ales. Confuzia între o lecție de predare a unor conținuturi disciplinare și motivarea pentru a aprofunda un domeniu, cum solicită IȘJ Alba, va fi punctată cu 0 puncte, singura excepție admisă este pentru domeniul Learning to learn.

În data de 11.08.2015 se comunică prin poșta electronică rezutatele primei etape și detaliile privind interviul pentru candidații selectați.

Etapa a II-a – 12-13.08.2015 – Interviu – maxim 25 puncte. Rezultatele finale se vor comunica în data de 14.08.2015. Depunerea celor trei documente se face în format electronic, (preferabil doc) pe adresa [email protected], până în data de 07.08.2015, ora 14.

La această adresă se pot solicita și relații suplimentare. La CV se vor adăuga maxim 5 documente doveditoare scanate, pentru studii universitare și cele mai relevante pentru scopul proiectului. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea