Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 170 de sancțiuni, în valoare de 48.000 de lei, aplicate de polițiști în perioada 29 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018. 15 permise de conducere au fost reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

În minivacanţa prilejuită de trecerea în Noul An, peste 160 de poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, zilnic, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul vreunei persoane.

În perioada 29 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, peste 160 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe raza judeţul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi creşterea siguranţei rutiere. Aceştia au utilizat, în medie, zilnic, 80 de autospeciale, din care  14 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de poliţiştii au făcut ca cetăţenii să petreacă în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în prima zi a anului 2018.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranţă publică adecvat.

În ultimele 4 zile, poliţiştii din Alba au constatat 64 de infracţiuni şi au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.015 lei, din care 44 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 129 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 15 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză.

În urma acțiunilor de combatere a activităţilor de comercializare ilicită a articolelor pirotehnice, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, şi au confiscat articole pirotehnice în valoare de 2.385 lei.

Acţiunile poliţiştilor vor continua. În cursul zilei de azi, 2 ianuarie, vor fi intensificate activitățile pentru creșterea siguranţei rutiere, iar aparatele de  monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, vor fi utilizate la capacitate maximă.

Pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:  

  • Înainte de a pleca la drum, să verifice starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgă !
  • Să-şi echipeze maşinile corespunzător!
  • Să adapteze, permanent, viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !
  • Să evite efectuarea de depăşiri riscante!
  • Să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi!
  • Să conducă cu multă atenție şi răbdare şi să nu iute de politeţea rutieră!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea