Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Acţiuni dedicate creșterii siguranţei cetăţenilor din Alba Iuia și Aiud. Ce sfaturi au oferit polițiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IPJ Alba: Acţiuni dedicate creșterii siguranţei cetăţenilor din Alba Iuia și Aiud. Ce sfaturi au oferit polițiștii

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au desfăşurat acţiuni informativ – preventive, dedicate creșterii siguranţei cetăţenilor din Alba Iuia și Aiud. Polițiștii au oferit sfaturi și recomandări pentru sărbători în siguranță.

În perioada 11 – 15 aprilie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității, împreună cu polițiști de proximitate, au desfășurat activități informativ – preventive în locurile aglomerate din municipiile Alba Iuia și Aiud. Polițiștii au acționat și în zona cabinetelor medicale, au discutat cu reprezentații asociațiilor de proprietari și au fost prezenți în unități de învățământ.

Activitățile au vizat conștientizarea cetățenilor cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a nu cădea victime ale unor infracțiuni și distribuirea de materiale cu caracter preventiv-educativ.

Poliţiştii au oferit sfaturi cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Un alt subiect abordat s-a referit la fapte de înșelăciune comise prin diverse moduri de operare. Cetățenii au fost sfătuiți nu dea curs solicitărilor primite prin telefon, email sau alte mijloace de comunicare, din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea mică pentru a fi reală.

Regulile de comportament antivictimal și siguranța în mediul on line a fost tema discuțiilor purtate de polițiști cu tinerii din unitățile de învățământ.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa cetățenilor vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea