Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba, acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive. Au fost aplicate sancțiuni de peste 24.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit IPJ Alba, în 5 ore de acţiune, poliţiştii au depistat 92 de şoferi ce au depășit limita legală de viteză. Inspectoratul de Poliție Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să respecte regulile privind circulaţia pe drumurile publice şi reaminteşte că viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.     

La data de 17 aprilie a.c., între orele 07.00 – 12.30, poliţiştii Serviciului Rutier Alba împreună cu poliţiştii din Zlatna, Abrud, Câmpeni şi Baia de Arieş au desfăşurat, în zona Munţilor Apuseni, pe drumurile naționale 74, 74A şi 75, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Cu ocazia acţiunii au fost depistați 92 de conducători auto ce au depăşit limita legală de viteză.

Alţi 8 şoferi au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

A fost reţinut un permis de conducere, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a fost retras un certificat de înmatriculare, pentru lipsa inspecţiei tehnice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 24.940 lei.

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

  •  Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  •  Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  •  Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea