Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ion Iliescu critică liderii PSD pentru că au o slabă legătură cu intelectualii țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii social-democrați au o slabă legătură cu mediul intelectual, a spus președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, apreciind că acest lucru este un semnal prost în societate.

„Este o critică directă la adresa liderilor partidului nostru, care au o slabă legătură cu intelectualii țării. Nu sunt prezenți în mijlocul lor, în acțiuni specifice. Aș vrea să amintesc doar un eveniment recent — Festivalul „Enescu”. A fost o mare manifestare a culturii românești. Liderii PSD n-au fost prezenți. O singură dată a apărut Ponta pentru câteva minute dintr-un concert. Este un semnal că nu prea sunt deschiși liderii partidului nostru la viața intelectuală, la viața culturală și ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță dacă nu are alături de el intelectualitatea țării, (…) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aș dori o reflecție mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă și să marcheze acest Congres o cotitură”, le-a transmis Iliescu reprezentanților PSD prezenți la Congresul extraordinar de duminică.

Iliescu consideră că PSD are o problemă cu promovarea elitelor politice și constată amplificarea „fenomenului politic de cumetrie”.

„Avem o problemă în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora și aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam cândva, se cam amplifică fenomenul politic de cumetrie”, a adăugat Iliescu.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea